Refakcija za naftu

Na osnovu cega tehnicki pregled moze da utvrdi vrstu goriva? Da li imaju neke spiskove, tabele ili otprilike?

Pa za svaki traktor, po modelu, jacini i godine proizvodnje postoji u katalogu koje gorivo motor koristi, bar ja tako mislim

- - - - - - - - - -

Evo npr. ovde mozete videti sve za svaki traktor
www.konedata.net
jeste da je na stranom jeziku ali tu je google traslate

izvinjavam se na off topicu ali tako mi se nadovezalo na predhodno postavljeno pitanje :osmeh:

Drugar ima MTZ-a 1025 obicnog i kaze da ni njemu nije bilo jasno kako ima pravo na ED,pa se kasnije raspitao i receno mu je da traktori od 2010-og godista iz uvoza se vode da trose ED.

moje belorus je 2009 godiste dali moze da prodje na evrodizel posto mi kola to trose :D,salim se iskreno zasrali su sa nacinom subvencionisanjem ali opet ziveli smo i kad nisu bile subvencije,zivecemo i kada ima i opet cemo ziveti kada ukinu jedino je vazno da smo zivi i zdravi a ako cekas da ti neko nesto da da bi radio neki posao nemoj ni da ga radis vise bi nam odgovarale jace cena stoke i proizvoda nego ove jadne subvencije ali opet ko sta mene pita politika je to to samo politicari razumeju kako se vodi a ne mi obican narod,na nama je da cutimo i radimo a oni ce nas voditi u bolji zivot ili propast vise nije ni vazno navikli smo mi na sve:ppozdrav:

Au...150,90 din *120 lit po hektaru 9.054 din a dobijes povracaj 3.000 din po hektaru! Pa onaj sto ima 50 hektara,mora u toku godine ako hoce da kupi svo subvencionisano gorivo da iskresira 905.400 din ??? Pa to je vise od 8.000 eura jbt!Treba sad uloziti bato 4.000 eura za gorivo,a gde je seme,djubrivo,hemija...Sve poskupilo 20-30% a cene zitarica u padu!Svaka cast ovima sto licitiraju 80-90.000 po hektaru drzavnu zemlju,bas imaju muda! p.s Danas sipao 230 litara i jos toliko mislim da cu uzeti u maju mesecu i predati racune,to mi je nekih 70% od onoga za sta imam pravo,toliko mi treba!Necu nagomilavati naftu,posto na jesen opet daju...

Bolje sad kupiti pa nek ceka jesen,jer ako na jesen budu azurni kao ovog proleca mi smo ga ugasili. Da nema ovih kisurina vec bi odavno bile spremljene njive,a dobar deo i posejan pa bi nam subvencionisani dizel bio beskoristan.

Katastrofalno losa politika u poljoprivredi se i dalje nastavlja. Oni kao nas slusaju, a i dalje rade po svom. Postenije bi bilo da lepo izadju pred narod i kazu da nemaju para, da su bankrot, nego sto nas na ovaj nacin zajebavaju. Nemamo para, snalazite se kako znate i umete, a ako do jeseni skupimo dacemo vam neku crkavicu, a ako ne onda jeb..a.

ova nafta treba da se uzme svih 60 litara pogotovo ko ima kombajn za vrsu stariji model jer ko zna kako ce raditi na evrodizel a i zasto bi tada kupovali po 150din mozda i vise a ovo da propadne ja cu uzeti svih 1 800litara i ako takoreci nemam para da mi stoje zarobljene jer u vrsu nece imati najverovatnije d2 i ko zna koja ce cena da bude

Da li vi znate, meni su u trezoru na Cukarici u Bg-u rekli da treba neka prijava da bih mogao da predam racune ili ih samo odnesem, a imam pg, da li zna neko da mi objasni??

A kako je moj 82.1 na ED ,a verujte da nisam mućkao pa čak ni znao do pre neki dan?

noviji rusi 82.1 820 itd....imaju sada drugacije dizne(telo dizne) a i ulosci dizni su drugaciji sa kataloskim prefiksom 172 ili 174 i za te uloske fabricki je predvidjen ED iako moze i D2,tako da je verovatno u racunu AP upisala da traktor trosi ED i to mu je upisano u saobracajnu prilikom registracije tako da nije nikakva mucka

noviji rusi 82.1 820 itd....imaju sada drugacije dizne(telo dizne) a i ulosci dizni su drugaciji sa kataloskim prefiksom 172 ili 174 i za te uloske fabricki je predvidjen ED iako moze i D2,tako da je verovatno u racunu AP upisala da traktor trosi ED i to mu je upisano u saobracajnu prilikom registracije tako da nije nikakva mucka
To (oznake ED,D2)ide kao i dodatna oprema na 82.1 u AP...neko dobije i velike tegove i poteznicu donju,kao i kutiju za alat-sa sve kombinezonom u njoj,a neko ne dobije ni desno stepeniste.al verujem,nemate razloga lagati-svakako cemo svi na ED za koji mesec.

To za gorivo koje troši sam mogao da biram kad sam radio prvi tehnički lepo me čovek pitao šta da piše tako godište nije mera koje gorivo troši nego koji je upisano. Na primer kod Mahidre nije pisao koje gorivo ide pa je upisano ED, a kod Rusa pisao ED a na tehničkom su upisali kao da troši D2 i sad se vodi na to.

Nazad
Vrh