E ašov mi je rešio nedoumice.Zovem drugara on mi kaže gde je radio sa agromerkurom sa 5 radnih tela(kao na prethodnoj slici).Ja odem i ašovom pređem po njivi.Zaključak je da i pored štrafti koje naprave radni organi zemljište koje ostaje između njih se jako lepo rastrese.Ima 10-tak cm zemlje iznad te površine.Pošto on nema iza rotore ili tanjiraču vide se štrafte ali ništa strašno.Ko se slabije razume u zemlju rekao bi da je njiva uzorana.
E ,a onda.Odem ja do njega sa mojim kinezom(YTO 904) i uzmem taj podrivač.Odem na neku parcelu u blizini na kojoj je bilo strnjište i ništa nije probano da se radi ili je urađeno sem dva kruga oranja.Zemlja je definitivno jedna od najtežih u mom selu.Oranje jednostavno nije išlo ni na 3x30 sa renoom od 135ks.Lepo ja njega spustim i odradim začas tu njivu na ni manje ni više 40cm.Traktor je išao kao po asfaltu 2M brzinom(oko 5,5-5,9km/h).Bez po muke je vukao taj podrivač i ostavio vrlo lepo odrađenu njivu.
Veoma sam se iznenadio i sutra ću ići u I klasu koju sam prethodno odradio sa tanjiračom na 10-12cm.Verujem da će ići još lakše i biti još lepše.