Recepture za spremanje koncentrata

Mnogo se ti igras

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

moze ki neko da mi napise recepturu za tov svinja od 60 kg pa dalje. Imam kukuruz jesenji jecam psenicu . Koristio bih sojinu sacmu i patentov premiks. Znaci samo procenat koliko cega treba da stavim. Hvala unapred.

Daj neke detalje. Ciji je, kolko para, koji kapacitet?
beocinski najbolji esktruder cela linija, selektor koficasti transporter, ekstruder, vibro hladnjak i dodatak mlin za sojino brasno za male pilice.
200kg/h je kapacitet, ali ako zeli da se uradi malo sporije i kvalitetnije mozda 150-160kg /h

nova linija je 18 000e
ja polovnu uzeo za 5500e

beocinski najbolji esktruder cela linija, selektor koficasti transporter, ekstruder, vibro hladnjak i dodatak mlin za sojino brasno za male pilice.
200kg/h je kapacitet, ali ako zeli da se uradi malo sporije i kvalitetnije mozda 150-160kg /h

nova linija je 18 000e
ja polovnu uzeo za 5500e
To je dzaba. Pogledaj samo dal su unutrasnji radnji delovi ekstrudera u dobrom stanju. A ako je soja 10% i nize vlage pa jos kad prodje kroz selektor, jos na ovim letnjim temperaturama, verujem da moze i 200kg/h da radi bez ureaze.

Kako Gebi grover.
Prasad su u proseku 27+ kg.
Grover ide od 15-25 kg.
Hoces u startu da ga "zakoljes" sa cenom tova.
Vecina hobi stocara vec od 20 kg tezine ide na tzv S1( 25-60 kg tezine svinje,16 % proteina).

Vidi gebi Farma 40 kg pakovanje.
Patent s1 20 kg pakovanje.
Farmcommerc s1- 25 kg pakovanje...
Sve je to slicno.

Cuo sam da Macvani " cepaju" Gebi farma junad 1 16 % za tov svinja.
Po 41-42 din /kg cena.Celu proslu godinu...
Jeftinije od kukuruza.
Kakav je prirast,konverzija,uginuca sa tom hranom za junad,urea pre svega?
Sta misle ostali

Pa kazem u koncetratima za junad ima bas dosta ureje,a covek kaze da ljudi tove svinje sa koncetratom za bikove,posto je dosta jeftiniji,pa pitam za misljenje,da li je to izvodljivo?

Zastupnik Agrar petrovic ovo je premiks za junad a ima za svinje, nikad cuo za tu nemacku firmu, imaju njihov sajt deluju da su gigant, ovi iz agrar Petrovic kazu da je ta firma preuzela Gelamin pa se sad prodaju pod tim imenom

Pise na deklaraciji NPS proteini u sastavu ta hrana ni slucajno svinjama jer to znaci da u hrani ima urea goveda mogu a svinje ni slucajno doce do uginuca, ima proizvodjaca hrane za goveda koji ne dodaju ureu i ta hrana moze da se da svinjama al ona je siromasna za svinje samo da prezivi jer nema aminokiselina lizin metionin... Nema soje ili jako malo uglavnom suncukretova sacma repin rezanac itd takodje tu guraju i losiji kukuruz i stocno brasno pa sama cena kaze

Nazad
Vrh