Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel si presao u toku tova sa jednog na drugi premiks ili si poceo neku novu turu?Ja se razmisljam da predjem sad u toku tova pa ne znam hoce li biti problema jer su ovi kupovni prasici osetljivi na promenu i sorte kukuruza a ne premiks.Koja je kod tebe cena ova od 15kg?I ja sam uzeo 300 kg imuno tova da probam,videcemo rezultatate kroz mesec,dva
...inace pakovanje je prakticno,tov 15 kg a 4% 16 kg
Smanji sunc. sacmu na 10kg, a dodaj 10kg sojine sacme.Valja li ovaj recept za tov od 25+, po mojoj računici ima 16,4% proteina.
kukuruz 40%
tritika 37%
premiks 3%
s.sačma 20%
Bez kukuruza? I tvoje misljenje staviti dva puta vise jecma od kukuruza tipa za 200kg hrane 120kg jecma 60kg kukuruza ostalo soja , tov upitanju naravno ili za bilo koji drugi uzrast uz promenu kolicine soje naravno.Presao sa Patent na Gebi,trenutno koristim energotov 36% proteina,20% u smesi,40% jecam 40% psenica .... za sad prezadovoljan....
Послато са TA-1021 уз помоћ Тапатока
Mislim da ti je ova osnova vrlo dobra. Ako je suncokret bas a ne suncokretova sacma ne menjaj nista. Ako je suncokretova sacma, ja bih je smanjio na 5% tovljenicima ispod 70 kg, a dodao im 5% sojine sacme. Ja licno ne dajem manjim svinjama vise od 6% suncokretove sacme15%psenica
15%jecam
15%stocni sirak (stavljam ga samo zasto sto ga imam viska)
10% suncokret
45% kukuruz
Licno mislim da je smesa kvalitetna, jedino kada ne stavljas super onda stavi 3% premiksa umesto 1.5%, ali trudi se da sto manje menjas recept. Takodje to je po meni jaka hrana po sadrzaju proteina za svinje preko 70 kilograma. Kada ti predju 70 kg ja bih licno smanjio sojinu sacmu na 5%.za tovljenike :
10%energo tov gebijev
10%sojina sacma (ukoliko nema sredstava za super ,onda stavljam 20% soje)
1.5% premiks
Tek sad video poruku,pa zato kasnim sa odgovorom.... energo tov ima enzime koji omogucavaju mesanje supera samo sa jecmom i psenicom.... tovljenici su usli u tov sa tezinom prosek 25kg,50kom pojeli su 2400kg supera i 9600kg mesavine jecma i psenice,kasnije kad sam skinuo kukuriz dodavao sam ga samo 20% u smesi,... izlaz je bio od 100-110kg,radman mesa u polutki 80% ....Bez kukuruza? I tvoje misljenje staviti dva puta vise jecma od kukuruza tipa za 200kg hrane 120kg jecma 60kg kukuruza ostalo soja , tov upitanju naravno ili za bilo koji drugi uzrast uz promenu kolicine soje naravno.
Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока
Mislim da ti je ova osnova vrlo dobra. Ako je suncokret bas a ne suncokretova sacma ne menjaj nista. Ako je suncokretova sacma, ja bih je smanjio na 5% tovljenicima ispod 70 kg, a dodao im 5% sojine sacme. Ja licno ne dajem manjim svinjama vise od 6% suncokretove sacme
Licno mislim da je smesa kvalitetna, jedino kada ne stavljas super onda stavi 3% premiksa umesto 1.5%, ali trudi se da sto manje menjas recept. Takodje to je po meni jaka hrana po sadrzaju proteina za svinje preko 70 kilograma. Kada ti predju 70 kg ja bih licno smanjio sojinu sacmu na 5%.
Za krmace nisam strucan.
Hvala na odgovoru
u pocetku sam mesao samo kukuruz-90% + suncokrt-10% (nije sacma) i to krupio pa dodavao jos 20% sojine sacme i 3% premiks .pa mi se nije svidelo kako napredujeu pa sam onda poceo da mesam energo tov pola pola sa sojinom sacmom i igrom slucaja sam nabavio psenice i nesto jecma pa sad i to dodajem .I sada mi se vidi da bolje napreduju.
Sve u svemu zadovoljan si rezultatom ili bi menjao nesto? Drugo ako bi ogranicavao hranu dnevno po tovljeniku koliko bih mu kilograma davao.. ja idem time da po tovljeniku dajem 2kg hrane dnevno po zavrsetku tova od 70kg bude tri kg ... I u 110 danu budu oko. 100 kg... Hranim 20 kg soju patent premiks 3,5 kg 50 kg jecma 30 kg kukuruza..
Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока