Recepti kulena, kobasice, švargle...

ta mlevena u belom za 1500neki dinar uopste nije skupa,videcemo kvalitet ove godine,kobi je sa paprikom iz plastenika izasao sa cenom od 3600din,znaci da ce ova sa njive biti sigurno blize 4000,kish je ako sam dobro video isto u tom rangu,preterali su ga,ja sam uzimao tu sa naseg buvljaka pa bilo ok,gde da dam za 3kg paprike 12hiljada,pa toliko tovljenik skoro pa kosta sa mesarom ako placas mesara

Gde je najbolje uzeti začine za tirolsku, šunkaricu i pljeskavica da nije ko ovaj fant iz radnje, a šunkarica da nije suva tj. da u začinu ima fosfata koji pomažu kod vezivanja vode.

Što se mene tiče, samo domaće.
Tih stišnjenih i čajnih u radnjama koliko hoćeš, i bolje budu od onih što ja u kućnim uslovima mogu da napravim. Kupim malo ako mi se prijede i to je to. Što bih pravio nešto što je lako dostupno svakome.
Pravi domaći kulen mora da se plati ako ti se jede, i toga nema u radnjama. A bogami i retko ko ume da napravi dobar domaći kulen.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
ako nekoga interesuje u Lemesu je 19 po redu Kulenijada u subotu 26 septembra
Lemes ko ne zna je Svetozar Miletic,selo izmedju Sombora i Bajmoka

Sve zavisi koliko toga jedete. Ja ovo što planiram da napravim (2-3 rude) nije ništa tih štetnih sastojaka za godinu dana.
Što reče Dodara MGM ide u svaku vegetu i u druge stvari, a on čak nije toliko ni štetan. Ima drugih stvari koje su gore. Nije tu ništa otrovno. Svega toga ima više u svakoj salami koju ćeš kupiti u radnji. Pitanje je koliko toga konzumiraš. I ja u kulne, šunke ne ubacujem ništa sem prirodnih začina, U ovo, oko želiš da dobiješ taj prepoznatiljivu ukus i izgled, mora jbg. Malo hemije nećeš se otrovati. Samo ne preterivati.

Takav začin za šunkaricu/stišnjenu šunku bi i mene interesovao.

Ne znam gde može da se nađe. Uglavnom kad kupiš gotove začine budu bez tih fosfata pa šunkarica bude suva. Probaću da nađem i začin sa njim ili posebno kombinaciju fosfata (pošto mora navodno par njih). Ako nađem nešto javiću.

Iskreno ne smeta mi što šunka bude suva, lep je ukus i lepo se seče ali treba probati i neki drugi začin.
Ne volim baš nešto preterano svaku šunku.Znaju te vodenaste da budu dosta ružnog ukusa, nešto poput domaće džigernjače uz kiselkastu notu što je baš bljak.Ajde ako se kupi pola ili ceo kg za nešto pa se brzo potroši ali ako praviš više desetina kg onda nema zajebancije sa time.

Nazad
Vrh