Razrivač (Gruber)

Koliko ks ga vuce? I koja sirina grubera?

Niste jedini kojima je Horsh Terano pucao. Po meni jedan od najnekvalitetnijih na trzistu grubera. Pucaju na karakteristicnim mestima, gotovo indenticnim. Moze biti da je do serije, al od dva u nasem selu ova su pucala na istim mestima, jedan sa orugama, drugi bez.
naspram lemkenovog i ostalih daleko najbolji.jedino mozda vadrstadov
U majku mu a trenutno košta kao 2.5 Apolla. 😱
i s razlgoom.drugar je taj apolo nakon dve sezone mislim otkinuo onu ramu sto se drzi na 3 redu i losa kvaliteta opruga
Koliko ks ga vuce? I koja sirina grubera?
3m
ovisi.leti po strnjacima plitko 5-6cm 7530 vecinom posto je u njemu onaj apv za pokrove pa odmah i sejemo porkove s gruberom
dugo vreme za jesensku setvu i 'zimsku brazdu' ga je vukla puma 200ks al sad vecinom 6175m u jesen za setvu psenice 12-15cm a za zimsku brazdu isto 6175m na nekih 18cm u proseku mada to je jako nejednako s gruberom i oprugama posebno ako je suho i tvrdo.ove godine smo s gruberom jako malo radili dve trecine smo odlucili orat za psenicu a za zimsku je sve orano jer smo izbacili ovaj moderni quivognov podrivac odnosno razrivac iz upotrebe

Uf ne bih se bas slozio za Ilgi, bar ne ovaj moj iz prve serije. Sta je taj sve preziveo, raznih puteva, medjasa, panjeva... 5 kompleta spiceva i jedne daske, a sad idu i sesti spicevi, nove caure na osovinama opruga, svasta nesto, al pucao nije nigde. Mozda sad ovi novi nemaju taj kvalitet, al ovaj moj svakako jeste.

naspram lemkenovog i ostalih daleko najbolji.jedino mozda vadrstadov

i s razlgoom.drugar je taj apolo nakon dve sezone mislim otkinuo onu ramu sto se drzi na 3 redu i losa kvaliteta opruga

3m
ovisi.leti po strnjacima plitko 5-6cm 7530 vecinom posto je u njemu onaj apv za pokrove pa odmah i sejemo porkove s gruberom
dugo vreme za jesensku setvu i 'zimsku brazdu' ga je vukla puma 200ks al sad vecinom 6175m u jesen za setvu psenice 12-15cm a za zimsku brazdu isto 6175m na nekih 18cm u proseku mada to je jako nejednako s gruberom i oprugama posebno ako je suho i tvrdo.ove godine smo s gruberom jako malo radili dve trecine smo odlucili orat za psenicu a za zimsku je sve orano jer smo izbacili ovaj moderni quivognov podrivac odnosno razrivac iz upotrebe
A koja je radana brzina na tim nekim dubinama rada?

Mogu da potvrdim za apolo.vucemo ga vec par godina na jako gadnom zemljistu...stradala su samo dva tela,ali ne krivicom loseg dela,nego veci komad betona koji je bio u zemlji.vrlo masivna i dobro odradjena masina.

Kod nas u selu nisu uspeli da polome horša ali jedan iz susednog sela je uspeo. Kako, nzm jer nam zemljište nije teško. A lemken karat-u hoće da pukne osovina gde se kače poluge. Ali i to treba uzeti sa rezervom jer ova dvojica kojima su pukle osovine nisu merodavni. Teraju traktore kao da nisu njihovi. Što se tiče rada, dobar i jedan i drugi. Ne bih se ljutio da posedujem jednog.

Mogao je na milion nacina da donese gruber kuci,plus kao sto covek kaze,mogao je da bira hiljadu osovina iz hiljadu tipova celika da mu naprave,od losijeg kvaliteta do bar 2 puta bolje od fabrickog ,pazi mora original jbt ....neki ljudi stvarno nemaju 2 cuke oko masina.

I mi smo pravili drugu sovinu ali zbog kategorije kačenja. Dosadilo više ubacivati čaure....
Uzeli smo naj laf materijal koji smo našli, ali ne pitajte za oznake. Znam samo da je strugar rekao da je žestok.

Kod nas horsov Tiger 3mt razvaljuje kako radi. Al je to napravljeno ljudski, od predsetvene do zimskog. Jedino kad ode u teskoj zemlji Axion 820 malo se znoji.

Kod mene Horsch odradio 13 sezona i imam samo reci hvale. Nigde nije pukao a ni radni organi.

Bilo je situacija da smo radili i u ovakvim uslovima gledajte sa ukljucenim zvukom:

Ovo nisu uslovi za rad ali vlasnik bar vozi polako dok je drugima to sporo i iritirajuće pa vatra i onda može da se zove nakovanj, ima da pukne ko čaša ali no.

Nazad
Vrh