maki_vs
Član
znam da nije mesto za to ali kod nas se kaze tuluz za oklasak.i lanac=kj,juzni banat je izgleda poseban
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Farmer Bob je napisao(la):Omg......
izgleda da nisi nista cuo izvan selatelnett je napisao(la):Mladene od kada sam na njivi , to je bilo pre poprilicno godina nisam cuo rec hektar osim kada je neko govorio koliko radi zadruga zemlje sve je u kj pa je taj naziv deo mene , po narodski 20 - 21 red kukuruza na 70 cm i puta duz duzine ( obavezno stavis ruke na ledja i tada ti je korak 70 ravno ) . Snasao bi se ja i sa novim ali ...
peto1 je napisao(la):Ma bio to Dulum, Jutrp, Lanac ili Hektar, bitno je da se napuni Kotarka, Cardak, Kotoban ili Silos I da su svi zadovoljni, veseli i debeli, Novcanici, Slajpici, Budelari.
Bravo,bravo.......tako je @Peto 1.peto1 je napisao(la):Ma bio to Dulum, Jutrp, Lanac ili Hektar, bitno je da se napuni Kotarka, Cardak, Kotoban ili Silos I da su svi zadovoljni, veseli i debeli, Novcanici, Slajpici, Budelari.
Kod nas u jablanickom okrugu je ovako 1 dulum =16 ari dok u bosni sam cuo da je kod njih 1 dulum =10 arisumar je napisao(la):Kod nas je ovako kada je res o mernim jedinicama za povrsinu
1m x 1m = 1m2
10m x 10m = 1ar
4ari = 1čerek
4čereka = 1dulum
6duluma + 1čerek = 1ha
1dulum = 16ari = 1600m2
toshiba je napisao(la):1 hektar = 0.404685642 americkih akri... (cisto ako nekoga zanima)
futurefarming je napisao(la):toshiba je napisao(la):1 hektar = 0.404685642 americkih akri... (cisto ako nekoga zanima)
Obrnuto kolega
1 acre = 0.404685642 hectares
šandor je napisao(la):kod mene svi kažu lanac za 5755m2