Rasipači mineralnog đubriva

Koliko sad stane?
Ja sam pravio nadogradju na 1500 l. Sad stane oko 2 t uree, ili nesto manje, a NPK sigurno moze 2,2 t i vise.
Ince moj Donder doziveo prvi manji servis. Malo smo ga zafarbali, a pre toga ocistili rdju, zamenuli lanac i pripadajuci lezajevi kao i nov spaner. malo je "zakrpljen" samo da prezivi nadolazece bacanje vestaka, a na leto je u planu ozbiljan remont. Bice to ,verujem, jedinstven Donder na trzistu. Buducem kupcu dajem garanciju od 20 godnina najmanje 🙃
Malo mi zao traktora, vec sa 2 vrece imam ozbiljan problem ako zapocinjem njivu,pa treba uvratine odraditi u punoj brzini.
Ovako je zamisljeno da ide bez glavobolje po mene i traktor.

Poslednja izmena:
Koliko sad stane?
Ja sam pravio nadogradju na 1500 l. Sad stane oko 2 t uree, ili nesto manje, a NPK sigurno moze 2,2 t i vise.
Ince moj Donder doziveo prvi manji servis. Malo smo ga zafarbali, a pre toga ocistili rdju, zamenuli lanac i pripadajuci lezajevi kao i nov spaner. malo je "zakrpljen" samo da prezivi nadolazece bacanje vestaka, a na leto je u planu ozbiljan remont. Bice to ,verujem, jedinstven Donder na trzistu. Buducem kupcu dajem garanciju od 20 godnina najmanje

I kod mene je krenuo oko šrafova i spojeva, varova. Šta planiraš kao ozbiljan remnot? Može i u pp...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Planiram da ga ispeskarim i odnesem na toplo cinkovanje i farbanje i jos neke prepravke.
Hocu da ga ojacam jos. Na mestima gde prolaze vici, tu mi se cini da dolazi do blagog uvijanja. To treba ojacati. Planiram da uzmem onaj set diskova 24-36 jer mi treba zbog prskalice zahvata 15m, 30 m. Svetla za nocno prskanje, mozda i stavim senzor u njega da mi javi kad je ostalo 10%. Nova rasveta, jer ova turkisen malo malo pa zataji. U principu jako je dobar, ali se nisu potrudili da ga zastite bas ni malo. Farbano je direktno bez prajmera. Nek izdrzi jos koju godinu kod mene dok se ne steknu uslovi za kupovinu nekog smart rasipaca, npr Kverneland geo.

Mi smo našeg Dondera farbali pre par godina ali smo brušenjem skidali rđu. I to je greška. Trebalo ga je ispeskariti..... Brušenjem se ta njihova farba samo razmazuje po metalu i po lamelarnom disku i kada ga zapuni možeš baciti disk. Pokušali smo i sa četkom međutim nije to to. Pošto više nismo imali vremena ofarbali smo ga tako pripremljenog i jbt mu mater.... Nek ide dok ide.

Za dobru plastifikaciju samo dobra peskara, ne znam dal išta drugo moze pomoći. I za njih je čak izazov, i mnogi iz tog razloga odbijaju.
Kod metalnih površina možda probati brenerom ugrejati dobro

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh