Evo napokon danas obišao par različitih prodavaca rasipača.
Careta od 1500 litara:dva diska prohromska,jedan klip tj. zajedno se otvaraju ili zatvaraju oba otvora,ram dosta slab za tu litražu,mešaci izvučeni direktno sa lopatica....cena 1500eura sa PDv-om.Po meni vredi te pare ali je to daleko od ozbiljnog rasipača za gazdinstvo koje misli da duže vreme koristi jednu mašinu.Probali su da cenom i gabaitom pridobiju kupce ali će to teško ići jer kome treba rasipač od 1500 litara(veće gazde) sigurno ga neće uzeti ni u razmatranje.
INO rasipač 900-1500l:dosta dobra kopija Amazonea.Stvarno sve izgleda jako i kvalitetno.Šta više ima i šarke te se ceo koš može bez po muke podići za detaljno pranje.Posebno hidro otvaranje jedne i druge strane.Cena od 3200eura sa PDV-om pa na gore.Rasipač je go za tu cenu te se nadogradnja,točkovi,cerada,kardan,signalizacija...sve dopunski plaća.Po meni puno para za krajnju kombinaciju.Kad bi sve dodali dođe prilično blizu cene Amazonea.
Best Machinen Turska:Oduševio sam se sa rasipačem.Litraže od 1000-1200-1500,extra jak ram za moje shvatanje.Lopatice,prenos,mešaci donja kućišta prohromska.Mešači spiralni sa posebnim pogonom.Velik izbor lopatica tj. širinje bacanja.U cenu od recimo 2500 eura ide 1200l sa,ceradom koja ima mehanizam kupole,točkovi,signalizacija,kardan,unutrašnje rešetke......hidro otvaranje posebno za svaku stranu.
Eto izveštaja sa terena pa ko voli nek izvoli.