Rasipači mineralnog đubriva

Nije to kljuć i imam svu literaturu za njega.
Ovj predstavnik rasipača je po kvalitetu rasipanja mineralnih djubriva ( a i ostalih tipova djubriva i semana) najpribližniji rasipačima sa dva diska jedan pored drugog.U nekim situacijama i bolji i to samo ako je mineralno djubrivo lošeg kvaliteta pa ga dobijete zgrudvanog jer ima agresivniji mežač i nož za usitnjavanje takvog djubriva.Za mala i sredna poljoprivredna gazdinstva odlično obavlja funkciju i u vlažnim godinama može sa njim da se obavi i setva pšenice kada nije moguće sa sejalicama ući u njivu.Tako da Vaš komentar nije na mestu.Da li se malim i srednjim gazdinstvima isplati da daju par hiljada evra za kvalitetne rasipače koje još uz to prati i elektronika i N senzori na ovakve cene raterskih i ostalih poljoprivrednih kultura?

2uetlqo.jpg

33lmc5l.jpg

Jel ovo taj ključ?

Nije to kljuć i imam svu literaturu za njega.
Ovj predstavnik rasipača je po kvalitetu rasipanja mineralnih djubriva ( a i ostalih tipova djubriva i semana) najpribližniji rasipačima sa dva diska jedan pored drugog.U nekim situacijama i bolji i to samo ako je mineralno djubrivo lošeg kvaliteta pa ga dobijete zgrudvanog jer ima agresivniji mežač i nož za usitnjavanje takvog djubriva.Za mala i sredna poljoprivredna gazdinstva odlično obavlja funkciju i u vlažnim godinama može sa njim da se obavi i setva pšenice kada nije moguće sa sejalicama ući u njivu.Tako da Vaš komentar nije na mestu.Da li se malim i srednjim gazdinstvima isplati da daju par hiljada evra za kvalitetne rasipače koje još uz to prati i elektronika i N senzori na ovakve cene raterskih i ostalih poljoprivrednih kultura?
Nije na mestu nego koristiti nekvalitetne rasipace i bacati djubrivo bez veze kao da je ono jeftino pa ja bas o ustedi pricam i ne kazem da to mogu svi da priuste samo ne slazem se da je to dobro kad nije.Zato ja edukujem moje clanove predavanje o rasipacima inz.
qh8a.jpg
img1
m9wa.jpg
icf8.jpg
Nikola Skrbic iz instituta Tamis Pancevo

Poslednja izmena:
Ne znam šta je to nekvalitetan rasipač?To mi prvo morate rastumačiti.Po meni su to rasipači sa jednim diskom ili dva diska jedan iznad drugog jer imaju najneravnomerniju raspodelu mineralnog djubirva po širini radnog zahvata.Ali sumnjam da i Vi koristite rasipače koji koriste N-senzore i GPS koji uz pomoć kompiutera vrši najkvalitetnije razbacivanje mineralnog djubriva i najveću uštedu ima, ALI niko ne pita za cenu toga i kada će se malo i srednje gazdinstvo izvući iz kredita kada bi kupili ovakav rasipač.Drugi problem je što se onda mora platiti serviseru da svaki put izbaždari rasipač za drugu normu ili vrstu mineralnog djubriva.Gde ovo vodi.Treba pratiti nove tehnologije i raspitati se kod poznavaoca te tehnologije da li je to optimalno za nečije gazdinstvo ili samo kupiti i diviti se kupljenom.

Jeste to je taj ključ.:ppozdrav:

Poznajem Nikolu Škrbića, ali poznajem stručnjake koji mnogo više znaju o rasipačima!

Ti mali usmerivači se koriste samo u odredjenim uslovima i ne treba ih podizati!

Tu je ram i rezervoar Creina, a glavni mehnizam je Vicon-ov.

Sto se mene tice bacite djubar rucno ali nemojte govoriti da je to dobro kad nije a ja jos ne koristim sa senzorima rasipac ali dace bog pa cu valjda moci da ga kupim kad tad trenutno imam amazone sa 2 diska 1200kg nije nesto ali zavrsava posao dok ne dodju neka bolja vremena.

attachment.php

Nedostaje plasticni vrh,koji rasporedjuje ujednaceno bacanje,koji org.kosta cini mi se oko 50e.

Edit: Moguce da sam nesto permutovao....brisem

Poslednja izmena:
Sto se mene tice bacite djubar rucno ali nemojte govoriti da je to dobro kad nije a ja jos ne koristim sa senzorima rasipac ali dace bog pa cu valjda moci da ga kupim kad tad trenutno imam amazone sa 2 diska 1200kg nije nesto ali zavrsava posao dok ne dodju neka bolja vremena.

Pa što ga ne unapredite sa Amatronom i GPS i N senzorima i ima da bude svetski? Propagirati nešto čija je cena za mala i srednja gazdinstva jako velika i ubedjivati ih kako je to dobro mislim da nije baš primerenop.Zašto Vi onda terate Belarusa što ne kupite Fendt Black Beauty pa ćete imati još veću uštedu, a i oni su kompatabilni sa Amazone rasipačima?

- - - - - - - - - -

Koliko ja sa slike vidim ležajevi su svi standardni:
vicon.jpg

panonstib@ Kao prvo ja ne propagiram skupo nego dobro a svako radi prema svojim mogucnostima a sto se tice fenda jos nisam toliko jak da ga kupim a to ne znaci da ne tezim ka tome da ga kupim kad tad nego treba da kazem kako je belarus bolji od fenda zato sto je to prihvatljivije za mala i srednja gazdinstva pa nije niti ce biti a ja trenutno ne mogu bolje ali bitno je da znam sta zelim i ka cemu tezim i stvarno stavljam tacku na ovu raspravu.

@North ARMY
Imam isti takav rasturivač i tvrdim da je odličan za potrebe malih i srednjih gazdinstava. Ukoliko uspeš da ga središ služiće te u sreći i veselju. Potpisujem sve što je rekao gospodin panonstib a ko hoće bolje slobodno neka izvoli ::novac::.

panonstib@ Kao prvo ja ne propagiram skupo nego dobro a svako radi prema svojim mogucnostima a sto se tice fenda jos nisam toliko jak da ga kupim a to ne znaci da ne tezim ka tome da ga kupim kad tad nego treba da kazem kako je belarus bolji od fenda zato sto je to prihvatljivije za mala i srednja gazdinstva pa nije niti ce biti a ja trenutno ne mogu bolje ali bitno je da znam sta zelim i ka cemu tezim i stvarno stavljam tacku na ovu raspravu.

E pa onda niste u pravu ni za Amazone rasipač jer ako je on bolji od Vicon-a onda je i Fendt bolji od Belorusa i to nikako ne možete da shvatite šta je bolje za mala i srednja gazdinstva, a šta za velika.Kada to budete shvatili jednom onda možemo da nastavimo da polemišemo.A Vi dotle nabavite ono što sam Vam preporučio jer će onda i Vaš rasipač biti bolji od Vicon-a, a bez toga su isti.Mnogo znam i o rasipačima i mnogo sam ih puštao u pogon i baždario i podešavao kompiuter.

- - - - - - - - - -

Sad sam pricao sa caletom kaze da ima I kuci 1ili 2 6205lezaja, a krenuo je I u akciju kupanja u nafti I ulju da popuste sarafi.

Samo to razradite i zamenite ležajeve za ovu godinu i po njemu. O baždarenju ćemo na PP.

Nazad
Vrh