Ovo nisam video ali nikad nije kasno. Mihajlo nisi dobro shvatio. Koze treba da imaju rogove ali treba im to skinuti dok su jarad. Kao što se npr nemačkom ptičaru seče rep, kao što prasiči treba da imaju zube ali treba ih i poseći,.....ima puno primera. Koze imaju puno osobina a neke su loše. Na primer da bodu, ma dovoljno je da se ćuškaju rogovima pa da po neko jare u stomaku nastrada ili po neko vime. Kada koze platiš 50-100€ onda nije važno. Kada neko koze gaji onako, ni onda nije važno. Ali ako neko hoće ozbiljno da radi i ozbiljno da zaradi, kada uloži novac u dobra grla, kada sa nestrpljenjem iz nekok planskog parenja čeka da dobije jarčića a dobije mrtvorođenče ili najbolja koza ostane bez pola vimena, onda hoće da ubije onu kozu koja je napravila povredu a treba sam sebe da ubije.Mihajlo 2. je napisao(la):u mom mjestu, koze bez rogova više oboljevaju nego koze sa rogovima, a ove sa rogovima su temperamentnije, i meni se više sviđaju, ja imam jednu sa rogovima, najjača je u naselju a daje u prosjeku 3-4litra mlijeka, u punoj laktaciji, neka mješanka je bijele boje sa dugom dlakom.![]()
KOze se ćuškaju i bez rogova ali su bez rogova manje agresivne i manje opasne za okolinu i to je to.
Sa onim što mogu da nabavim: Alpine, Sanske, nemačka šarena(alpina), a kasnije (pošto ne može odmah) Nubijke i Mursijske koze.futurefarming je napisao(la):Ovakve postove volim!Jel' bi ti to sa alpinom biznis da praviš?
![]()
Za proizvodnju mleka sve su one dobre Kvalitet mleka može značajno da se popravi uvozom semena iz Fr.