Ranija setva kukuruza

Dragane imaćeš smanjeni prinos za 50% najmanje jer je to za njega kasna setva.

moj kukuruz je u plasteniku i sad ima 3 lista,čim vrijeme dozvoli idem sadilicom za kupus samo malo vekom,vjerujem da ću moći krajem februara da rasadim a do tad će i rasad biti u fazi klasanja.

Moze da mi neko kaze da izmisljam ali ja sam 22.11. video zakacen sejac za kukuruz, covek negde ide traktorom..........................Mada mi ove nove tehnologije deluju bezveze, ne moze covek ni da se odmori preko zime kao ranije, vec pravo iz jednog posla u drugi............savremeni biznis.............

mozda je covek kupio tada sejalicu pa je terao kuci. Ja sam pre neki dan prebacio sejalicu od kuma, kod mene. MOzda je tako i taj covek....

Ne znam kako kod vas ali kod mene kukuruz posejan u ranijoj setvi, na vreme, vec formira klip.
Evo i dokaza.
5m1q.jpg
[/IMG]
ytq9.jpg
[/IMG]
36vo.jpg
[/IMG]
a54c.jpg
[/IMG]

Ma kakav Nato kakvi bakrači.Ne znam samo koje je seme tu kod Paora posejano.Liči na hibrid F117 ali teško je odrediti jer ima snega.U Petak na predavanju će biti i na tu temu disertacija.

E, sada ne znam da li ovakvu setvu treba zvati rana ili setva sa zakasnjenjem od 9 meseci???

Nazad
Vrh