Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Optimalni rok setve kukuruza zavisi od godine do godine ali ako se gleda kalendarski to je oko 5-10 aprila mada poslednjih godina nema pravila ...
Jes da su nam ovu zvrčku namjestile sjemenske kuće , al ako nemožeš da ih pobjediš , pridruži im se , tako da nerijetko sijem i skoro 3x ovoliko. (na 15cm)kolko vi zrna sejete po Ha ..??......Ja sejem oko 33.000-35.000 zrna
Pa mislio sam bas na pocetak optimalnog roka! I dodao u produzetku da je uvek bolje posejati na pocetku optimalnog roka!Ovaj podatak prvi put čujem. Optimalni rok tada tek počinje.
hehehehehehe ma covek sigurno pogresio ako bi sejao razmak redova na 75 i razmak od 30cm izmedju biljaka pa dodje 44444 biljaka sto znaci da bi po njegovom bilo i preko 50cm izmedju biljaka ali ovo je dobro za bika u kukuruzu hehehehe nista smesnije nisam skoro cuo ni videoSto bi jedan profa rekao "Sejali smo kukuruz tako kad bik legne da ne porusi ni jedno stablo"
Samim tim sto su manji klipovi ima manji prinos....
Ja sejem na razmak od 75 cm izmedju redova a izmedju zrna 30 cm i otisla su mi jedan ipola drugog dzaka od 25.000 zrna ns 640 za 1 hektar...pozdrav