Potpisujem....Zica treba 2.8mm,sve drugo je tanko...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Potpisujem....Zica treba 2.8mm,sve drugo je tanko...
Gde mogu nabaviti povoljno zicu od 2.8? Neko mi je pricao da u Osecini ima neka proizvodnja zice neznam dali je tacno.Mada sam cuo da ima i u Pancevu nije mi to daleko jer cesto idem za Bg.Zica treba 2.8mm,sve drugo je tanko...
Uradi analizu zemlje prvo. I ja sam bacao 15:15:15 a onda sam posle analize dobio preporuku 5:15:30. Znaci prvo analiza , jer sve bez toga je bacanje para bez ikakvog efekta.Sa kojim bi mogao NPK vestakom prehraniti malinu Polana je u pitanju, bil smetao 15-15-15.
Ova analiza bi trebala da bude osnova za odredjivanje djubrenja. Trebala bi, ali u Srbji je sve naopako pa i to. Moj slucaj: 2009. godine u prolece uradim analizu u tada najnovijoj laboratoriji poljopr. skole u Pozegi. pH 7,1. Kasnije, u avgustu, poljopr. sluzba opstine vrsi besplatnu analizu za registr. gazdinstva, analiza uradjena u Uzicu. pH 4,1. Tad su mi "pklonili" 7t materijala za kalcifikaciju. Kako su ova dva nalaza dijametralno suprotna a izmedju njih je bilo jos i djubrenje stajnjakom (sto smanjuje kiselost) ja se nasao u nedoumici pa uradim i trecu analizu u Istitutu za vocarstvo Cacak - pH 6,01. I eto, sad pojma nemam sta se dogadja sa svim tim laboratorijama. Djubri stajnjakom i ne beri brigu. Ove godine sam kupio suboticko 15:15:15 i isprobao: pola livade podjubrio a pola nisam. Razlike nije bilo, a kad sam komsije pitao da procene koja je polovina djubrena svi su promasili. Sto znaci da i djubriva nisu sigurna.Uradi analizu zemlje prvo. I ja sam bacao 15:15:15 a onda sam posle analize dobio preporuku 5:15:30. Znaci prvo analiza , jer sve bez toga je bacanje para bez ikakvog efekta.
Isto razmisljanje imam i jao od ves. djubriva necu da bacam nista
stajnak je najbolje baciti u jesen i zatrpati ga ( zaorati ili na bilo koji drugi nacin) mada ni u prolece nije kasno. po brosurama preporuka je 25 tona na hektar