Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I kod mene oko 30 polomljenih grana na 5m reda. Uspeo sam odmah da otresem ceo malinjak pa sam sprečio dalju štetu. Drugar pored mene nije tresao. Kod njega ima do 86 polomljenih na 5m reda. Ima ih u Arilju i sa većom štetom. Što se mene tiče dosta veća šteta mi je bila pre dve godine.
UPOZORENJE; NIKAKO NE KIDAJTE POLOMLJENE GRANE.
Ja pre dve godine nisam kidao polomljene grane pa da podelim svoje iskustvo. Imao sam prosek 70 polomljenih na 5 m reda. Od tih 70 možda su se sasušile 2 ili 3. Sve one su bile odlomljene toliko da su se držale samo na kori. Srž im je bila skroz prekinuta. Sve su one preživele, polako se vrhovi uspravili , cvetale i rodile. Plod na njima je bio krupan i normalan. Jedina razlika je što im je rast bio usporen i ostale su nešto kraće nego neodlomljene.
Pa koliko je bilo minusa?Juče tretirao malinu sa Amiksol-om, nije bilo lomova ali me mraz brine,dosta cvetova je bilo otvoreno... Vizuelno nema nekih promena na listu, možda zbog Slavola, dok se na mestima malina dosta promenila ko ne radi zaštitu, i ne prihranjuje na vreme.
Послато са C5503 уз помоћ Тапатока