Znam o cemu pricas OCEKIVAO sam i ja pre dve godine normalno vreme samo sam srecom zakinuo samo dva reda(nisam stigao vise) i u njima prosle imao nista.Zato od sada bolje ostaviti lastare da malo prerastu nego brati metarsku malinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
marko987, slažem se sa tobom da vremenski uslovi imaju veliku ulogu, ali si i sam rekao da se, izmedju ostalog, zakidanje lastara vrši i u skladu sa očekivanjem vremena za leto i jesen...To što mi očekujemo,kada je vreme u pitanju, je jedno a realnost sasvim drugo. Pre dve godine sam očekivao kišu tokom leta,zakinuo lastare pred branje i ostao bez pola malinjaka. Od tada sam oprezan. Na vreme ne možemo uticati kao na izbor zemljišta i dr. Ovo je moje iskustvo, a svi imamo različito. Pozz
http://imageshack.com/a/img716/3156/2nfl.jpg
danas pocelo. ajde neko strucan za kolko mogu ocekivat plod?
iskopiraj lik i nema problemaPole popravi slike, nevidi se link.
pole kolika ti je povrsina pod malinama? u hektarima ako ti nije problem. kod mene je 1.6 ha,pa me onako zanima jer ja vec krepavam od posla na ovoj povrsini. a imam jos tresnje 400 kom i sumskih jagoda nesto, neznam di mi je guzica di je glava.
Mislim da sam i ja poceo da krepavam Imam 1 ha svog malinjaka + 1 ha koji ja koristim ovogodisnju berbu+ 4 naredne berbe . zatim + 1 ha ovaj sto ga sad formiram ja ga koristim 4 berbe a posle vlasnik njive. kojem sad organizujem jos 2ha lesnika i 1.5 ha Polee . Organizujem jos kod Sestre 0.3 ha +0.3 ha kod Kuma = 5.1 ha maline + lesnikar.
Ubedjenja sam da nimalo nije lako zavrsiti Visoke skole i MAGISTRIRATI Ali i ovo je podjednako TESKO.
Moze li neko da mi odgovori na pitanje. Hvala. Pozdrav.Kako radite fertigacionu prihranu ko nema sistem kap po kap? I da li je sad prerano za folijarnu prihranu, posto je kod mene tek krenula vegetacija, tek se otvaraju listovi? Pozdrav
Moze li neko da mi odgovori na pitanje. Hvala. Pozdrav.
Pod nagibom je, imamo izvor. Ali mi smo kupili pumpu i planiramo da postavimo prskalice pa da radimo rasprsavanje pa ne bih plus jos kpk. Ali vidim prica se da ne moze biljka da primi sve preko lista nego mora i da se zaliva sa nekim prihranama pa me zanima kako to rade ko nema kpk. I da li je to uopste potrebno ako se malina dobro prihrani sa djubrivom tipa yara itd i plus preko lista sve sta treba? Hvala Pole.Pojasni malo kolika je parcela....jel pod nagibom.... iiii
Mozda moze da pomogne Crema , cisterna ,nekakva kao i za osoku i trake kpk. i problem delimicno resen... Ako ima ekonomsku isplativost...? Prehrana kpk nije neophodna ako se uradi redovna prihrana po ps.
folijarno se preporucuje 2 l/ha ferti lider ili exstra sol. i slicna organska cudesa...?
Pod nagibom je, imamo izvor. Ali mi smo kupili pumpu i planiramo da postavimo prskalice pa da radimo rasprsavanje pa ne bih plus jos kpk. Ali vidim prica se da ne moze biljka da primi sve preko lista nego mora i da se zaliva sa nekim prihranama pa me zanima kako to rade ko nema kpk. I da li je to uopste potrebno ako se malina dobro prihrani sa djubrivom tipa yara itd i plus preko lista sve sta treba? Hvala Pole.
sve lepo ali po meni nacinio si par gresaka pod br1 trebao si ovo da uradis jesenas ili u rano prolece tj u toku meseca februara, br2 treba razbaciti stajnjak ne u red nego pored reda sirine od 30 do 50 cm sa obe strane
sve lepo ali po meni nacinio si par gresaka pod br1 trebao si ovo da uradis jesenas ili u rano prolece tj u toku meseca februara, br2 treba razbaciti stajnjak ne u red nego pored reda sirine od 30 do 50 cm sa obe strane