mikaradjevac
Član
Odg: RADOVI U MALINJAKU 2011... FEBRUAR- JUN
kod mene svi vezu za gornju zicu a retko ko ima dve zice,sam gornju
kod mene svi vezu za gornju zicu a retko ko ima dve zice,sam gornju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
MPopovic je napisao(la):Moj malinjak vezujem u dve žice. Pored mene moj tast ima malinjak i vezuje ga u jednu (gornju). Kada se uporede, moj malinjak izgleda neuporedivo bolje, lakše se bere jer su maline učvršćene i ne njišu se pod teretom. U njegovom malinjaku uvek se dešava da se pod teretom po neka malina isčupa iz gornje žice i padne na zemlju, naročito kada prolazim sa atomizerom između njih. Jes da je dupli posao pri vezivanju, ali isplati se. Ove godine je i on rešio da doda još jednu žicu. Prošlog leta smo imali radnike koji su brali kod obojice pa su negodovali da je kod njega teže brati jer se maline njišu, previjaju i lome zato što su vezane u jednu žicu.
Obično ne mogu da prođem kroz maline dok ih ne povežem pa ni da išta radim na đubrenju. Obočno to odradim odmah po vezivanju. Mada sam prošle godine u Novembru đubrio jadan deo malinjaka stajnjakom i kalijumovim i fosfornim đubrivima. Pa ću valjda videti efekte.Forest Gamp je napisao(la):meeker
Možeš li mi reći, iz tvog iskustva, u kom periodu je najbolje bacati-hraniti maline đubrivom 8:16:24. Negde sam čuo da je neko optimalno vreme prva polovina januara. Naravno, podrazumeva se da su i vremenske prilike naklonjene