cunami
Član
sto se tice mraza treba bas jak mraz da bude da bi unistilo maline ,preko minus 10, cak je mene sneg umaju zatekao pa nista joj ne zasmeta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Marcelo, nista nediraj, pusti da se razvija, ako udari susa zali s vremena na vreme, vodi racuna sa kokosijim djubretom ono je jako pogotovo za mladu biljku, bolje nadji govedji stajnjak i okolo biljke ali nikako da dohvata lastar malo razastri, uzmi preparat Ridomil razmuti ga i zali malo. On ti je dobar fungicid i preventivno deluje na biljku i korenov sistem. A reci mi jesu li izbili novi lastari iz zemlje?Postovani malinari, prosle jeseni smo suprug i ja posadili 80 ari maline(oko 2200 duznih metara). Prutici su poceli da pupe, da li je to znak da su se sadnice primile? Kada prskam prvi put s obzirom da jos nista nije izbilo iz zemlje i sa cim? Nasli smo i kokosije djubre, pa me interesuje kada djubriti(jesenas stavljena samo ruska 15ica), koja kolicina mi je potrebna, kako se razblazuje i koja je tehnika djubrenja, moze li zalivanjem? Svima veliki pozdrav i nestrpljivo ocekujem vase odgovore!
Plavo ulje da isprskas...
Plavo ulje je za malinu dosta bolje od crvenog zbog vece koncentracije nekog elementa, zaboravio sam sad kojeg tacno...
Meni je jos sneg u malinjaku, neznam kad cu poceti sa sredjivanjem... Uglavnom na jednom panju koji se vidi su polomljenih svih 8 lastara. Nijedna se ne vidi od snega, sluti na katastrofu, ne znam dal cu uopste imati sta da vezem ove godine... Takodje cu da bacam djubrivo 15-15-15...
@xsale
Sipas flasu plavog ulja na 100l vode...
Dule,ti kao iskusan malinar bi trebao da zanas da Plavo ulje ide u koncentraciji 2 do 3%,sto znaci flasica od 1l maksimalno na 50l vode