Pušnice za dimljenje mesa

Koliko je bitno/zdravo imati prepreku izmedju vatre i mesa? Kako sam razumeo uloga kamena je da malo prečisti dim i da se lakše manipuliše sa vatrom/temperaturom.

U selu imam 10cm kameni sloj, ali u gradu nemam ništa na rešetki iznad vatre sem nekoliko crepova i cigli koje sam stavio po prvi put ove godine.

Koliko je bitno/zdravo imati prepreku izmedju vatre i mesa? Kako sam razumeo uloga kamena je da malo prečisti dim i da se lakše manipuliše sa vatrom/temperaturom.

U selu imam 10cm kameni sloj, ali u gradu nemam ništa na rešetki iznad vatre sem nekoliko crepova i cigli koje sam stavio po prvi put ove godine.
Turis kamen ili beton ili cigle ili crep ili bilo sta sto je hladno i onda cadj vrela od sagorevanja se tu kondenzuje pa to onda ne zavrsi na mesu

Kažu za to ubedljivo najbolji zeolit. Sad gledam cena i nije toliko mnogo (1800 din džak 20 kg). Ali mora da se vremenom menja. Mislim trebalo bi bilo šta što se stavlja od gore ako ga koristiš kao filter. Ako se koristi samo da ne ide direktno vatra i da eto malo pokupi čađ onda je sve jedno.

Razmišljam da napravim neki sistem za filtriranje i hladan dim. Ono sa cevima i teglom. Valda ću stići za ovu godinu.

Ja sam stavio na kraj tunela sto vodi do pusnice ali krupno naslozeno kamenje da moze dim da prolazi izmedju...da,vremenom pokupe cadj i promene boju pa treba menjati.Obican recni kamen.

Nazad
Vrh