Psenica 2019/2020

Možeš regulator tipa Modus/Moxa kada budeš išao tretman od korova.Posle je kasno i nema nikakvog efekta sem finansijskog(bačene pare).Pišem iz ličnog iskustva.
 
@Peet Koja je cena presinga ove godine?
Veruj mi da ne znam, uzeo sam u zadruzi ove godine i nisam ni pitao, oko 1300din ili jeftinije je bilo prosle god. ako se dobro secam, ide 0.5 l/ha.
@Čuleee
Prosle god. prosek je bio oko 3500 kg/kj. Racunaj da skoro svake godine tu se vrti prosek, osim pre nekoliko godina u nazad kad su se vezale 2 godine za redom sa nevidjenim dobrim prinosima za nas region do tada.
 
Po kojoj tablici stelujete donder rasipace za bacanje ANa.
Da li vredi koristiti onaj amazone fertilaser app.?

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Potraži Prizmu.Mislim da može da se nađe povoljnije od Presinga.Ista akt.mat.propikonazol samo je proizvođač Stockton dok Presing proizvodi Župa.
 
Zna li neko ima li herbicid za ovakvu uskolisnu travu u psenici ?.Jel ovo mozda nekom lici na francuski ljulj,Lolium perene ?.
 
Poslednja izmena:
Zamoliću za savet
Kada mislite da treba fungicid i insekticid,
za korove herbicid ne znam ni da li treba uopšte da prskam?
pšenica mi je porasla već na oko 35-40cm i baš je gusta, em sam je sejao gušće posle prošle godine em je izbokorila mislim se da li će sama da uguši korov
Da prskao sam oko 28 Februara Cyclocel oko 1,8lit/ha jer zbog gustine i oblaka jer ima da tera u visinu, mada je i od tada već porasla nekih 15-20cm od tada. Bacio sam pre kiše mislim 03 Februara 200kg Ureje, zbog razvoja pšenice a i nedostatka kiše nisam hteo da idem na 2 prihranu a i ureja duže oslobadja Azot.
Vidim i da će večeras sutra kod mene ići i do -5C a izgleda da će mraz trajati od 24h do 07h kao i policijski čas Šta mislite koliko će u ovoj podmakloj fazi to uništiti pšenicu.
Hemiju sam nabavio da ne mislim ali ne znam koliko mraz može da uništi tj da li vredi da je bacam ako ovih 3-4 dana uništi prinos
 
Nazad
Vrh