Psenica 2019/2020

Ubedljivo najgora agrotehnička mera... Kako mi se to ne radi pa to je strašno... A mora se, jbg...
 
E moj darko, ni svestan nisi kao si sretan... To je pošast koja može ceo rod da ti upropasti... U lucerište pogotovo, a to se ne ore svake godine pa im je idealno za formiranje kolonije, a u jesen posle skidanja drugih useva svi se sjate, pa to je strašno...
 
Kod nas ih nema da kucnem u drvo.Baš sam išao po lucerištima prošle nedelje da proverim čeke/stajališta za ptice grabljivice koje sam postavio.Ima rupa ali nisu aktivne što je dobro a upravo sam se vratio iz obilaska pšenice i tamo je takođe sve u redu.
 
Kod nas se pojavilo jastrebova cudo jedno, a ima i lisica bas dosta, posle duze vremena ima i zeceva, srndaca isto kolko hoces, a fazana vise nego kokosaka
 
Ja zadnjih par godine ne trujem miseve postavim pritke za jastrebove,sove i vetruske i milina njive ciste.Od prosle godine je i zadruga pocela da primenjuje te pritke pogotovo gde imaju salatu posejanu tu su ih misevi urnisali nisu mogli da ih natruju koliko ih je bilo.
 
Kod mene se dešavalo da se čeke onesveste usled nedovoljnog kontakta sa zemljom ali ih obiđem redovno i ukucam penkalom od 5kg ako je neka pala.Izgleda šašavo ali je veoma efikasno.
 
Danas bacao Kan mađarski,200kg/ha.Usput malo uslikao.
Avenue na prvoj slici,a drugo Zvezdana.
a03c336c03bf34c9db3b224d757b8c45.jpg
b14e8458cf2df9502227ae26e033a34d.jpg
bcac1b53cbbaf46855d569c3a5d414c4.jpg


Sent from my HTC U12 life using Tapatalk
 
Kakve pritke stavljaš? Obične letve?
Odem do sume i nasecem pritke oko 3m visine da imaju raslje i jacih grana orezem lepo da ptice mogu da sede i imam rucnu buriju precnika 10-12cm ubusim oko pola metra u zemlju i zabodem.Inace desavalo se da mi srndaci kad ciste rogovlje izvale iz zemlje pa zato radim sa burgijom to ne mogu,a odrljaju ih to je za medalju.Inace gledam tako da ih postavim da mi ne smetaju kada prskam nekako uklopim tacno na sastave prskalica.
 
Kod mene ista situacija kao kod Darka. Šuma odmah uz njivu. Ima svega i ptica raznih i po koja lisica, ima i pasa lutalica, a i moje mačke vole da prošetaju po njivi. Nisam video rupe. A iskren da budem pre dok sam imao jednu parcelu pod lucerkom bogami bilo je dosta rupa, ali nikad nisam išao da trujem.
 
Inače obišao sam pšenicu i polako popravlja boju. Ovo lepo vreme joj odgovara . Do sledeće nedelje biće to baš dobro. Gledao sam pšenicu koja je pre tri nedelje prihranjena ureom (zemlja od bivšeg kombinata) baš se dobro zazelenela i porasla.
 
Nazad
Vrh