Psenica 2019/2020

MirBan,da bi zastitio sve bitne listove treba da izadje zastavicar,a herbicidni tretman se radi mnogo ranije i naravno tada se ubacuje i prvi fungicidni tretman. 2-3 nedelje nakon toga ide drugi fungicidni tretman i tada mozemo da zastitimo sve bitne listove.

Ja ove godine ne zurim sa herbicidnim tretmanom, prosle god platio skolu. Oprskao mnogo rano posle mi krenuo samonikli suncokret, na ebao sam u zetvi. Ako imam mišjakinje ili neke sl ranije trave, odradicu samo te parcele a ostalo po pojavi zastavicara

Ja ove godine ne zurim sa herbicidnim tretmanom, prosle god platio skolu. Oprskao mnogo rano posle mi krenuo samonikli suncokret, na ebao sam u zetvi. Ako imam mišjakinje ili neke sl ranije trave, odradicu samo te parcele a ostalo po pojavi zastavicara
A koji si suncokret sejao, da nije mozda neki pionirov express hibrid otporan na tribenuron metil?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam takodje imao problem sa samoniklim expres suncokretom pretpostavljam da je jedan od razloga zbog redje psenice. Jer ga dve prethodne godine nije bilo na suncokretistima kao predusevu. Moracu da dodajem malo nekog preprata tipa Maton ili Bonaca sa drugacijim sistemom delovanja.

Psenica bi trebala da se odradi herbicidom kad je u fazi drugog kolenca,naravno moze i kasnije. Kad je gusta psenica tesko da ce probiti korovi posle prskanja. Prosle godine sam prskao Sekatorom pred klasanje i opet je probila trava,psenica je bila retka a u maju 200L kise i sasvim je normalno da je krenula nova trava. To ove godine nece biti slucaj,i ove godine ce se ranije prskati,posto ce sve krenuti ranije.

Prska se kada se ustale temperature,Sekator voli suvo i toplo vreme,kad je lose malo kilavi.
A i ne treba praviti veliki razmak izmedju fungicida,mora se onda ubaciti i medju prskanje.

Prskao do pre dve godine sa sekatorom i nisam nešto bio zadovoljan.Sad koristim Biatlon i čini mi se da je bolji od Sekatora.

Sekator izbacite iz upotrebe, postao je proslost. Mnogo ima propusta i pogotovo slabo radi ako je T ispod 10 C.

Ma paket da se uzme sekator+falcon i zbog divljeg ovsa furore posto se pojavio nenormalno

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh