Psenica 2019/2020

Mislim da su ovi herbicidi dosta skupi.
 
Skuplje je kad divlji ovas skine 20-30% prinosa.
Do pre 7-8 godina ga skoro nije ni bilo, zadnjih par godina nocna mora.
Ja sam radio Sekator 0,15l/ha + Furore 0,7l/ha to me izaslo prosle godine 3000din po hektaru, ali cista njiva. Steta sto zbog protektanta iz Sekatora ne sme da ide Furore sa nekim drugim preparatom bilo bi jos jeftinije.
A otac prskao i za jednu njivu mu zafalio Furore pa oprskao samo Sekatorom, mislili smo mozda nece biti divljeg ovsa dve godine je bio kukuruz pa je mozda unisten. Ali divljeg ovas kao u prici i prinos za 1t slabiji od ostalih njiva sa istom sortom i agrotehnikom.
 
Kakve metode i sprave koristite za trovanje miševa? Treba ovih dana da krenem u akciju pa da mi bude što lakše... :)
 
Pa ovo i jeste hom mejd varijanta. Cev od razhebanog baštenskog suncobrana, opruge iz nekog kočionog cilindra, malo lima, mašte i gotov top. I da, rezervoar za municiju plastična dvolitarka.
A ima i produžen top varijanta. Cev i crevo od sisavca, pokvarenog naravno (neko od klinaca u familiji rekao umesto usisivač), opet opruge i lim, naravno mašta i petolitarka od demi vode kao rezervoar za mjunišn. :haha:
 
Koliko vidim nema neke kise u najavi,ja sam odlozio prihranu,bilo u planu za sutra ali sam odustao. Ja cu ici An,a kod uree su jos veci gubici na ovim temperaturama
Pa za nas kraj javljaju kisu za sredu vece i cetvrtak zato i hocu da je pobacam,ne bih ni ja radio da nesto ne javljaju. Mada njima ne treba verovati,vola ne mogu da ubodu al se ipak nadam
 
Dobila Ureu danas 200kg/ha
362941487c1dc476f1f3e439a84cb643.jpg


Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Ne smetaju ti te sumice po sredi njive za obradu?
 
Ne smetaju ti te sumice po sredi njive za obradu?
Jao brate ne pitaj me nista,to gde su lugovi kako ih mi zovemo ima cev za polevanje a u drugi ima covek hteo da pravi ribnjak i sad to tako stoji...krci on ali opet zeznuto kad se ore,tanjira,seje,prska,prehranjuje nego naviko sam na to i snalazimo se

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Bager deluje da je skup radni sat, a kad jednom resis se brloga dobijes em malo jos povrsine a bitnije je sto nema obilazenja oko toga i muke u svik operacijama.
 
Da je moja njiva ja bih to sredio ali nije radim pod rentu...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Danas smo prihranili pšenice.
Jutros je bilo malo vlažno ali kako je dan odmicao sve manje se lepilo na točkove.
Ureja je odlična ,nema grama prašine,ujednačene granule.
Gorušica nije izmrzla,nema je mnogo ali nađe se.





 
Nazad
Vrh