milos uljma
Član
Dobra dobra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Milovane, spremi regulator
Po celom ataru je takva psenica,mestimicno ima gde je jako zutaZasto je svetlozelene boje a od dole je zuta?
Zato sto je gusta, popravice se ona brzo..Zasto je svetlozelene boje a od dole je zuta?
Pa analiza kaze da je ph od 5.3 do 6 maximum
A i navikao sam da ureu bacam po snegu,sto ove godine to nije moglo.
Kod nas MK baca godinama saturacioni mulj,tako da znas sta je.Kakve su generalno njive u vasem ataru, da li su svima sa nizim PH?
Jer su meni dva puta uradili isto u PSSu, rekli mi da je oko ph5,5 pa sam na kraju kupio ph analizator i ustanovio da su me slagali i da mi je ph preko 7.
A vec sam bio rezervisao saturacioni mulj, i spremio se da odustanem od uree. Cisto da znas da je i to moguce.
Kakav ph analizator si nabavio, da li si uzeo propisno uzorak kada si merio ph. Ja sam hemiske struke I skloniji sam da poverujem da taj ph metar koji si nabavio pokaze pogresnu vrednost (jer mora biti pravilno kalibrisan) nego da je u laboratoriji neko dva puta pogresio kod neke tako trivijalne analizekao sto je ph.Kakve su generalno njive u vasem ataru, da li su svima sa nizim PH?
Jer su meni dva puta uradili isto u PSSu, rekli mi da je oko ph5,5 pa sam na kraju kupio ph analizator i ustanovio da su me slagali i da mi je ph preko 7.
A vec sam bio rezervisao saturacioni mulj, i spremio se da odustanem od uree. Cisto da znas da je i to moguce.
U okolini Vrsca ima sela gde ph ide i ispod 5U Vojvodini tako male vrednosti ph zemljišta mogu biti samo u istočnom Banatu, ovo sve ostalo je neutralno ili blago alkalno zemljiste.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Kakav ph analizator si nabavio, da li si uzeo propisno uzorak kada si merio ph. Ja sam hemiske struke I skloniji sam da poverujem da taj ph metar koji si nabavio pokaze pogresnu vrednost (jer mora biti pravilno kalibrisan) nego da je u laboratoriji neko dva puta pogresio kod neke tako trivijalne analizekao sto je ph.
Da bi bio siguran nabavi obican lakmus papir I pravilno uzmi reprezentativan uzorak koji ces dobro izmesati postupkom cetvrtanja( ako zelis mogu ti sve objasniti prilicno je jednostavno).
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk