Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Сећаш ли се у којој тачно фази си је испрскао? Колико капирам, свим тим регулаторима изузетно је важно и практично у дан, време за третман и фаза пораста у којој је пшеница.Psenica prskana regulatorom Rasta a jedan deo namerno preskocen nema nikakve razlike u visini
Isto tako sam video u vrsackim ritovima gde su sistemi za navodnjavanje i ima jedan deo tu gde ne mogu stici sistemi gde nije navodnjavano tu je extra psenica.Prve dve slike su jedna parcela a druge dve slike druga parcela. Potpuno ista agrotehnika, isto seme, nije bilo bitnije razlike ni u padavinama, sve isti dan radjeno. Razlika je u kvalitetu zemlje, prva parcela je lagana zemlja a druga teska. Radjena je samo prva zastita. Klik na sliku za vecu.
Imam ja i druge njive koje su podgorele,Pre dva meseca psenica mi je bila vrhunska a onda se desila susa i jedna polovina je odbacila mnogo listova i ostala redja, kod mene nije palo kise vise od 40mm u zadnja 3meseca ovde se radi o kvalitetu parcele i otome da je tu ukupno baceno 650kg vestackog djubriva u 90ari plus sva prskanja ukupno cetiri.nemoj meni da pricas sta je susa kada je trenutno deficit vlage i kod nas.Dva dana da zagreje 35C ode ovo u propast.Ne znas ti prijatelju sta je susa i manjak padavina, psenica ti do zemlje zelena a tebi fali vlage.....
Sreca pa je ostalo, inace ja spaljujem ambalazu kod kuce kao i dzakove, nemam obicaj da ih ostavim u polju.Sreca pa se vrece , dzakovi ,ambalaza od hemije bacaju pored njive ,to my dodje kao podsetnik sta si sejao,sa cim si prskao. I kod nas masovno praktikuju ovo..
Moja je njiva ali nije zbun. pre nekih 50godina moj pra deda je prodao nekim ljudima da iskopaju bazen za vodu i odvedu prirodan pad, sada to nije u funkciji ali ima vode malo pa se oko toga digao korov a ja nebih da diram jer nije moje.Zeljkoo na ovoj zadnjoj slici imaš neki žbun u njivi. Ne znam da li je to tvoja njiva ili je u zakupu, ali da je moja ja bih to iskrčio i uništi da se ne bih za...vao oko toga. Prvo se dobro natopi totalom pa kad izgori onda se isece i posle može da se ore preko toga. Inače su ti pšenice na ovim slikama extra dobre.