MarkoSreta
Član
Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel to hibride siju ili sorte?Izgledala mi je normalno, gledao sam na tv-u i čitao publikaciju o tom prinosu. Zanimljivost je da je Ginisov rekord za pšenicu 262 bušela po akri. To mu dođe oko 17,8 t/ha sa 76 hl težinom...Rekorder je imao veći hektolitar tako da je rekord 18,2 t/ha.
Svaki kombajn istom brzinom vrše i onaj od 3m i onaj od 12m.To što mi gledamo da što više ugrabimo pa vozimo brže to je nešto drugo.Inače na novijim kombajnima kompijuter određuje brzinu kretanja u odnosu na prinos,rastur na sitima,mase koja ulazi itd.Voleo bi da znam zbog cega tako sporo vrsi kombajn,jel zbog previse mase za masinu ili prosipanja ,ili oba.
Nije to sporo.Voleo bi da znam zbog cega tako sporo vrsi kombajn,jel zbog previse mase za masinu ili prosipanja ,ili oba.
Što se tiče Zvezdane to je bila sorta, za ovog Amera nisam siguran, onaj sa Novog Zelanda što je imao 17 t/ha je sejao Oukli hibrid, gmo...Jel to hibride siju ili sorte?
I ja sam cerone isao oko 0.8 po ha i nikakve razlike nema, sem sto je stablo deblje nego tamo gde nisam uradio ali visine iste.Koristio sam Bayerov Cerone u dozi od 1l po ha.
Ki što sam rekao kadgod, moš da bidne a nemora, to sa regulatorima mu dođe kao kolo sreće.Vidim da se na prethodnoj strani pisalo o regulatoru rasta pa da iznesem ovogodisnje zapazanje o njemu. Nikakve za sada razlike nema izmedju tretirannog dela parcele i netretiranog dela. U parceli prvo ide netretirani deo,pa tretirani pa komsiska psenica sva tri dela(i komsisko zito) su apsolutno iste visine i debljine stabla,tako da za sada ne vidim efekat regulatora rasta osim dodatnog troska.