Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas ko nije radio drugu zastitu komotno vec iduce nedelje moze poceti zetvu.
Ми се трујемо све у шеснаест...нажалост да није прскано тешко да би ту неки род био јер су ваши баш опасно напале жита код нас у атару.ima da potrujemo sami sebe.meni rekli da je kasno za insekticide.za tri nedelje ce se neke psenice i kositi...
Jutros obilazio psenicu i imam sta videti polegla sva NS 40 S - bice veoma zanimljiva vrsidba ove godine
8 dana od prskanja, nema nijedne jedine životinjke, niti se usuđuju da predju od komšije. Nema čak nijedne vaške iza traga prskalice, tu obično hoce da ostane, jer prskalica povije zito, pa ne obuhvati sve. I do komšije što sam pustio nema nijedna u toj širini, a čim prodjes trag prskanja, strava koliko ih ima.Oprskao danas 1k.j. koje nije uopšte tretirano nijednom od bolesti i insekata, ali posto je bilo previše vaši, morao sam oprskati, i to probao bas sa Nurell D, 1l/k.j. Videcu sutra kakvo je stanje.
Pšenica je zdrava, ali sigurno će biti fuzarijuma, što će se videti za oko mesec dana.
Prošle godine sam ostavio jednu njivu, i bilo je poprilicno smanjene prinosa zbog fuzarijuma, prvi put prskano, a drugu put namerno nisam protiv bolesti da vidim razliku.