Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To ti je škola za ubuduće.
IMG_20160531_193721_zps9ly7f9ji.jpg

IMG_20160531_193845_zpshgzptovm.jpg

Agronom u obilasku.

Poslednja izmena:
Nisam nosio aparat pa nemam slike.Ingenio na lakoj zemjli koja je jako žedna , izgoreo skoro do klasa.Ostao mu zelen zastavičar i jedan ili dva lista ispod zastavičara .Od 10 sati ujutro pa do noći su uvijenio kao šilo.Šta tu očekivati ??

Bio danas u obilasku, sutra prskam skoro svo žito ako nađem čime jer u lokalu nema više insekticida!

Kod nas je psenica katastrofa zbog bolesti. Ja je prskao samo jednom ove godine, a ranijih godina po dva puta i sada je bas obolela.
Tesi mi samo to sto je napunilo ima, 52-53 zrna u klasu.

Oprskao danas 1k.j. koje nije uopšte tretirano nijednom od bolesti i insekata, ali posto je bilo previše vaši, morao sam oprskati, i to probao bas sa Nurell D, 1l/k.j. Videcu sutra kakvo je stanje.
Pšenica je zdrava, ali sigurno će biti fuzarijuma, što će se videti za oko mesec dana.

Prošle godine sam ostavio jednu njivu, i bilo je poprilicno smanjene prinosa zbog fuzarijuma, prvi put prskano, a drugu put namerno nisam protiv bolesti da vidim razliku.

I ja sam moram da prodjem kor psenicu jos jednom,strasno kojom se brzinom te vasi i ta gamad siri. Pre 4 dana bio je jedan vlat sa vasima na 2x2,danas najmanje na desetak u istom krugu. Radio sam samo sa insketicicdom Fastac 10 EC, i posto mi ostalo pola litre Dueata od predhoodne zastite stavio sam u drugu polovinu njive ,da vidim hoce biti razlike.

Danas sam išao da vidim efekat prskanja .Ova parcela je rađena juče u jutarnjim satima kada je temperatura bila oko 20 stepeni .Rađeno je sa 0,1 l/kj fastaka.Dobro je odradio ,mada nije 100%.

Ingenio ,setva krajem oktobra,prva zaštita sa falkonom ,druga (ne planski) juče sa fastakom.
Pre nedelju dana je dobila lepu kišu ,oko 30 litara.

Zaostale vaši

Zrno je voštano .

Donji listovi.

Naše parcele pod pšenicom ne obećavaju dobar rod .

Sada ce kisa to srediti,malo ce ih "obuzdati" taman da zito udje u vostano stanje.
Kiraj...Greota sto nije dobila jos jednu turu zastite,imala je potencijal.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh