Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svuda je korišćen S-Metolahlor a posledice se vide Samo tamo gde je kombinovan sa Metribuzinom tj.Sencorom.Bem li ga ali ima neke veze.

Uslikano u prolazu. Pšenica do pred početak maja bila za primer. Gazda reko šta ima da prskam vidiš da je zdrava... A sad izgleda ovako.... ::lose::

20160518-122719.jpg
[/IMG]

Пошто се овде повела полемика шта од хербицида шкоди пшеници, пренећу вам шта је мом оцу рекао зашитар који је дуги низ година радио на митровачком инситуту. Сем с-метахлора, питао је оца да ли којим случајем користимо Пуслар у соји, на шта је добио потврдан одговор. Пуна доза овог чуда оставља последице по пшеницу, јечам у виду огромног умањења рода. Његов брат је користио управо Пулсар у соји и имао је исти проблем као и ја са пшеницом коју је сејао на соју и поред силних заштита које је радио, одличне агротехнике, приноси су му били никакви.

Ја га на мојим њивама нећу више користити, тј. на оним на којима ће бити сејана пшеница по скидању соје....

To je čist primer 2014. i rđa. Kreće od dole, na kraju samo vlat ostane zelen ali u njemu ćorak...

Jeste. Prolaziš i ti pored te njive. Popovača, nije daleko od onog tvog što ide na kanal...

Neće da bude,metribuzin je bezopasan za naredni usev,nešto je tu još pridodato ili acetohlor ili s-metalahlor
Planirao sam ove godine da sejem psenicu na njivama koje su prskane sa s-metalahlor, Orao bi svakako sobzirom da je sada kukuruz odradilo je semenski sirak odlicno! doza je isla 1,3 l/ha. Da li sejati?

Пошто се овде повела полемика шта од хербицида шкоди пшеници, пренећу вам шта је мом оцу рекао зашитар који је дуги низ година радио на митровачком инситуту. Сем с-метахлора, питао је оца да ли којим случајем користимо Пуслар у соји, на шта је добио потврдан одговор. Пуна доза овог чуда оставља последице по пшеницу, јечам у виду огромног умањења рода. Његов брат је користио управо Пулсар у соји и имао је исти проблем као и ја са пшеницом коју је сејао на соју и поред силних заштита које је радио, одличне агротехнике, приноси су му били никакви.

Ја га на мојим њивама нећу више користити, тј. на оним на којима ће бити сејана пшеница по скидању соје....

A jel se vizuelno vidi na psenici da boluje zbog Pulsara dali zuti,kopni ili nema nikakvih vidljivih anomalija sem na prinosu kada se pokosi?

E sada mi je mnogo lakse ja sam posejao na sojistu psenicu,a isao sam sa full dozom pulsara u soji.Za sada mi je na tim njivama psenica najbolja od samoga starta i sada izgleda ko za kalendar gusta,bujna,modra ma za primer!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh