Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2qb62c3.jpg

dpwl84.jpg

НС40 прва слика и Еуклид друга. Рађен данас третман други са дует ултра+још неко мало гованце:osmeh: којем имена не могу да се сетим...Слике су амње јер су стигле ММС....
Kako se Euklid pokazao prosle godine,prinos??

Хммм...различит принос на различитим позетима...Углавном се кретао од 3,5 па све до 4,5т/кј (прошле године је први пут сејан)....ретко да је неко код нас у Чалми имао 4т/кј било које сорте, јер људи нису хтели да раде заштиту. Ја сам пак имао други проблем, због хемије која је остала у земљи па је подбацио род иако је штићено у два наврата од болешчура....Платио сам школу сад знам шта сме а шта не сме да се прска и са којим средствима....

"...Sve mi je ravno k'o Severni Banat...".
Moze za Beodru, Basaid, Kikinda, mislim da sto sam napisao - t.j. deficit vlage - vazi za ovaj okrug... a i sire.

Ау, браћала, па имамо два проблема да ти допремимо воуд. Један је Дунав, други Тиса...једино да њих пемостимо са неким вијадуктом, другачије неће да иде:osmeh:

Imal neko da je sejao Anapurnu ,meni se nekako gledajuci klas ne cini da ce imat dobar prinos nesto mi klas i nije bas dugacak naspram ostalih sorti a odradio sam punu prihranu i zastitu.
Trenutno nemogu primetiti da ima nekakve "gamadi" pa neznam dal vredi preventivno ici sa fungicidima,kod nas niko ne praktikuje dvaput prskat

Ау, браћала, па имамо два проблема да ти допремимо воуд. Један је Дунав, други Тиса...једино да њих пемостимо са неким вијадуктом, другачије неће да иде:osmeh:

Ma resicemo i to, samo da smo toliko slozni, to je najbitnije :osmeh: :ppozdrav:

Psenica i jecam ce rodit i ove godine kao i prosle a za ostale kulture je gusto...Jul i avgusti su kriticni sa vrlo visokim temperaturama pa jedino da gledamo u nebo

Jel je prskao neko Nomadom psenicu? I da li je mogu nekako zastiti ako je izasla iz cvetanja?
Nisam uspeo da je zastitim u cvetanju.

Препарати који имају активну мaтерију с-метахлор, имазомакс има њих још два три која у мањој мери штете пшеници, а ова два јој баш не погодују.....

Poslednja izmena:
Iz iskustva pišem o Metribuzinu.Kod mene više neće biti rađeno sa njim.Jedino u lucerki prilikom zimskog prskanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh