Prskanje maline

Da li neko koristi plavi kamen (bakar(II)sulfat) za jesenje plavo prskanje maline, s obzirom da je bakarni preparat i ukoliko koristi voleo bih da čujem mišljenja i iskustva.

Slazem se sa ovom preporukom. Moje skromno misljenje je da se,bar,kod mene u kraju,ovo prskanje izvodi isuvise rano. List se jos zeleni nije bilo ni prve slane od list pocne opadati a vecina je vec poprskala bakrom.

Gledam po fejsu slike svi prodaju uveliko sadnice, sade. jure. Ljudi vegetacija se jos nije zavrsila sadnice koje uzimate nisu ni odrvenile a ljudi sade gde se to da odvede ne znam, prosle godine je bila pomama za polku i polanu sad je i za dzabe niko nece.

Ja uzeo pre par dana, ali sa litijum jonskom baterijom, teska oko 5kg, rezervoar 16l, cena 13 500 din, sa nikl kadmijumskom baterijom je nesto jeftinija, oko 11 000 din.
Kako ce se pokazati, videcemo u narednom periodu

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Kod mene se pritisak šteluje može da prska kao leđna a možeš da joj povećaš pritisak da baca maglu imam raznih dini (5-6) koje bacaju široko ili čak kao dizna na traktorskoj prskalici

eb27570d36b014bfad2bc2523d175010.jpg

Kupljena sredstva za zaštitu...galenikin program.Za jagodu malinu i sljivu

Послато са C6903 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
bec7fc9a8575e5d06f540b2c85c82da6.jpg

Zimsko prskanje....posle vezivanja maline

Poslednja izmena:
eb27570d36b014bfad2bc2523d175010.jpg

Kupljena sredstva za zaštitu...galenikin program.Za jagodu malinu i sljivu

Jbt ova slika govori vise nego 100 rijeci...
Brate znas izreku sta se cuva u malim bocicama... :(
Jel jedete ti i tvoja porodica to voce??? Ja svojim nebi davao da to sve isprcem... :(

Jbt ova slika govori vise nego 100 rijeci...
Brate znas izreku sta se cuva u malim bocicama... :(
Jel jedete ti i tvoja porodica to voce??? Ja svojim nebi davao da to sve isprcem... :(
Recimo ti se razbolis i koristiš lekove i jel ti bolje ozdravis ili ne.Tako i voće isto ako ne prekoracujes dozu sredstva sve je ok.

Da li je neko koristio preparat STOMP AQUA protiv korova u malini? Kako se pokazao...?
Jedni ga hvala, drugi kažu katastrofa...

Ma video sam ja ovo, nije link u pitanju. Voleo bih da ovu reklamu potvrdi neko ko ga je koristio. Ovako ti i ja možemo da izreklamiramo sta hićeš. Problem je što sam čuo par komentara da se nije pokazao kako treba, i zato sam hteo od nekog sa foruma da čujem kakav je.

Ja sam ga koristio 3 puta ali ne u malinama nego u pasulju posle setve a pre nicanja.Da je kvalitetniji nego drugi možda i jeste ali cena nisam siguran da opravdava to.Ni govora da može da izdrži 2 meseca,jedino da upekne neka suša pa da ne raste ništa.

Nazad
Vrh