Prskanje maline

Hm.....msm da sam ih i kod mene nasao pre 2nedelje skoro, samo znatno manje sivkaste i braon uglavnom. Tad sam primetio na par jacih lastara izbuseno stablo. Bilo je i jos nekih insekata. Isprskao sam kvadris+aktara i sad za vikend kad sam pogledao, nije bilo insekata :D A za jajasca ne znam kako.... Sutra idem jos jednom kvadris+afineks i zavrsavam. Mlada je malina u pitanju. negde sam procitao da se prave zamke za ove cikade, slicno kao za rutave bube, osice, strsljene.... Pivo, secer, voda....mozda jos neki sastojak, pa se tu skupe i podave.
Inace oko i pored mene ima starih vinograda koji se i dalje rade pa mozda odatle dolaze. Sve je to priroda. Znam da su zamke mnogima pomagale za navedene insekte, vredi pokusati i za cikadu.

Sta je ovo na stablu odosdo do zemnje?
ed8d8d2d8e34868a4044484490046d7a.jpg

b7b2948c9fab4814338eaa008dd28204.jpg

3556d5f367e69da864fa72c23eee42a8.jpg

Kako vidim na slikama, listovi izgledaju dosta zdravi bez obzira na promene koje se vide na stabljikama.

To na stablu ti je stablo :)
da si pogledao par stranica unazad video bi da je vec pisano

Sent from my K013 using Tapatalk

A neeeeee. Ne čitati. To usamljeni čovek iz Niša. On pisati i pitati. I tražiti srodnu dušu na forumu Poljoinfo.
Druze ako ti je tesko da odgovoris i pomognes coveku nemoras ni da se posmevas.

- - - - - - - - - -

I cime prskati ako treba?
Mozes malo Switcha preventivno mala doza brze ides da ne trujes biljku preterano dodaj i amonokiseline neke.I aj savet prodaj 10 ak Kg maline plati 2 radnika da ti opleve makar 15 cm oko redova ta palmida ti ubija malinu.

Druze ako ti je tesko da odgovoris i pomognes coveku nemoras ni da se posmevas.

- - - - - - - - - -

Mozes malo Switcha preventivno mala doza brze ides da ne trujes biljku preterano dodaj i amonokiseline neke.I aj savet prodaj 10 ak Kg maline plati 2 radnika da ti opleve makar 15 cm oko redova ta palmida ti ubija malinu.

Pa "Druže", bolje da je čito ovo ranije postovano nego li tvoj savet.
Šta znači manja doza fungicida??? I zašto fungicid, života ti?

Fungicid preventivno vidim neke promene po listovima ipak je njemu malinjak u dolini reke sa jakim rosama ujutru i visokim dnevnim temperaturama.Switch ima kratku karencu i nece skoditi sigurno.Vi u Vojvodini najverovatnije nemate tih problema

- - - - - - - - - -
Za
BOX018

user-offline.png

Cini mi se da si ti postavljao neka pitanja oko toga kako prihranu da pustas na tvoj sistem.Aj da ti kazem kako ja pa neka saspu drvlje i kamenje na mene.Batali ti ta fancy djubriva na kasicicu kupi dzakcic 16ice i dzakcic kana ana ureje bilo cega azotnog pomesaj i baci uz red pored i preko traka radi to kad god se setis i ne sekiraj se puno.

Sta je ovo na stablu odosdo do zemnje?
ed8d8d2d8e34868a4044484490046d7a.jpg

b7b2948c9fab4814338eaa008dd28204.jpg

3556d5f367e69da864fa72c23eee42a8.jpg
ovo meni lici na didimelu, stablo nista ne valja izbacilo je bocne grane daj boze da ti se to odrzi i sledece godine, nemoj da prskas swicom to je za trulez ploda, prskaj quadrsiom ili nekim drugim preparatom protiv didimele i ako imas mogucnosti te zarazene stabiljke odseci do zemlje, mozda bi trebao da uradis i zastitu protiv grinja.

ovo meni lici na didimelu, stablo nista ne valja izbacilo je bocne grane daj boze da ti se to odrzi i sledece godine, nemoj da prskas swicom to je za trulez ploda, prskaj quadrsiom ili nekim drugim preparatom protiv didimele i ako imas mogucnosti te zarazene stabiljke odseci do zemlje, mozda bi trebao da uradis i zastitu protiv grinja.
Hvala puno

Auuu, Box druže, batali posao sa malinom, ne ide ti ništa kako treba... šalim se,nego tako ispada prema savetima,odeš u apoteku i tražiš sve za malinu,pa kreneš redom ;-)
Normalno je da ima suvljih listova u donjem delu,kao i da ovo stablo dobija pravu drvenastu koru...
Ako malo prelistaš unazad,videćeš da na svakoj drugoj slici ko je postavio pitanje, samo se vrti didimela , a nje nigde nema...
Zalij to i nahrani i uzivaj...

Sent from my K013 using Tapatalk

BOX018 drugarski savet malo vise citaj a manje postavljaj pitanja .sve sto pitas vec je neko pitao u nekoj temi i dobio odgovo.Potrui se malo nacices za sve odgvore

Nazad
Vrh