Prskalice

@deks prskalica toliko ima da možeš birati boju. E sad, šta preferiraš i do kog iznosa.... od toga puno zavisi. Ja sam istog mišljenja kao i @Matić, A.M. je malo na ceni ali su možda best baj.
Koja širina krila te zanima?

Da li neko zna kako su se pokazale ove prskalice sa Agromehanika pumpom (zapremina: 440 l, zahvat: 8 m, cena: 870 e)?

Imam ja sa jako sličnim ramom i granama. Proizvodnja Vojka kod S pazove. Kupljena pre oko 13 godina za 62000 din kod Nomex bucalo. Kupio odmah dizne 3mm umesto fabričkih 4 i jesenas uzeo nov razvodnik, na jednoj sekciji se izvrnula gumica. I mislim da je pumpa kod mene 105 l. Punim do čepa, nije nigde pucala. Sporije po lošem putu a i radi sano oko 4 ha godišnje.

imam i ja vojkinu od 440lit nova kupljena pre 16 godina radi posao al nije za vozanje sa punim buretom ,sad stigla zamena AM 660 12m krila

Imam ja sa jako sličnim ramom i granama. Proizvodnja Vojka kod S pazove. Kupljena pre oko 13 godina za 62000 din kod Nomex bucalo. Kupio odmah dizne 3mm umesto fabričkih 4 i jesenas uzeo nov razvodnik, na jednoj sekciji se izvrnula gumica. I mislim da je pumpa kod mene 105 l. Punim do čepa, nije nigde pucala. Sporije po lošem putu a i radi sano oko 4 ha godišnje.
Nije dizna 3mm nego ta dizna izbaci 0,3 galona u minutu pri pritisku od 2, 8 Bar. 😏

@deks prskalica toliko ima da možeš birati boju. E sad, šta preferiraš i do kog iznosa.... od toga puno zavisi. Ja sam istog mišljenja kao i @Matić, A.M. je malo na ceni ali su možda best baj.
Koja širina krila te zanima?
Najverovatnije bih 8m, mislim da bi 10 vec morale imati kopir...
Mene najvise zeza mala kolicina vode, nemam koga da me prati sa cisternom.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

@deks to je i meni problem... Trebalo bi preći na vučnu ali bi trebalo rešiti još neka oruđa.... Sve u svemu, po meni, uzmi veće bure a sipaj koliko trenutni traktor može da nosi. Ovo već i vrapci na grani znaju da ja zagovaram, ali veruj mi bolje je tako.

Hvala svima na odgovorima.:ppozdrav:

Čini mi se da su nama rekli da je (osim pumpe) proizvodnja prskalice koju sam pomenuo u Vrbasu (ali nisam 100% siguran). Danas smo pogledali takav model kod jednog poznanika i jeste delovalo da je kvalitet lošiji od onog koji smo očekivali (spram trenutne cene). Možda su nam i očekivanja previsoka s obzirom koliko je ostala mehanizacija poskupela.

Gledali smo i neke uvezene RAU od oko 450 litara (proizvedene u prvoj polovini 90-ih), i sve na njima izgleda ozbiljnije i masivnije. U solidnom su stanju, ali nekako nisam za kupovinu takve mašine koja je stara preko 30 godina. Cene su im slične kao i toj domaćoj prskalici sa Agromehanika pumpom (oko 900 evra).

Šta kupiti novo/polovno do 1500 evra (eventualno do 1800 ako je baš osetna razlika u kvalitetu i opremi)? Rezervoar: 400-500 l, grane: 8-10 m, pumpa: 105 l (Agromehanika ili Comet). Radila bi do 15 hektara godišnje.

Da li je Agromehanika jedini izbor kod novih ili dolazi u obzir i Ferocoop, kao i neke turske/poljske prskalice?

@IMT 549 https://bestcoprodavnica.com/product/ags-440-105-lit-8m
Ova ima: troklipnu pumpu, razvodnik sa 4 izlaza (3 za grane 1 za mešač), tropolnu slavinu sa filterom ispod rezervoara, filter na razvodniku, silikonska creva..
Ona što si ti okačio: dvoklipnu pumpu, lošijeg kvaliteta razvodnik sa 3 izlaza (2 za grane 1 za mešač), sifon sa filterom ispod rezervoara, nema filter na razvodniku, obična creva za vodu...
Jeste a.m. duplo skuplja ali je i bolja.

Nazad
Vrh