emigrant
Član
Što je to tako tajna da se zna cena prskalice?proizvođač itd,ako si već stavio sliku?
Možda je sam pravio,a možda je mu je i neko pomogao .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Što je to tako tajna da se zna cena prskalice?proizvođač itd,ako si već stavio sliku?
Pa napisao je covek u temi Cestitke za ponove. Cena 1500 eura,poljska proizvodnja,800L 12m.
Sta moze biti uzrok da prskalica baca upola manje vode nego inace i da nema ni 1 bar pritiska?filter je cist,dizne takodje,regulator radi normalno,ne vraca vodu u bure u toku rada,membrane su nedavno stavljene nove.Rec je o Rau 50 litara.
Otvarao sam i sva 4 ventila deluju dobro,rade opruge i lepo zatvaraju i otvaraju.Danas smo konstatovali da kad se mesac zatvori baca oko 130 l po jutru prvom brzinom imt 560.Kao da preko mesaca vraca previse vode u bure,ali opet mi nekako i tih 130 l malo za prvu brzinu i skoro pun gas.Koliko je normalno da baca ovakva pumpa?Jednosmerni ventil u pumpi je rekao "zbogom"......
Opasan si Srdjane sve primetis. Vruhunski proizvodjaci obracaju paznju na detalje, i ti detalji prave razliku u prinosu. Elem meni se ta prskalica svidja za te novce. AM je vidno skuplja.
Evo ako nekoga bude interesovala Biardzaki prskalica,recicu koju rec,jer je imam vec 4 sezone. Moja je od 600 litara,sve je ostalo isto kao kod Markove.
Pominje se gore da taj sistem preklapanja sekcija moze biti problematican,ima istine.Jeste masivno uradjeno,ali posle 4 sezone malo je materijal popustio,pa ponekada kada se traktor zanjise i ako je jak vetar desi se da se grana predje taj zljeb i onda se mora stati.Trebalo bi to malo da navarim i u principu je ok.
Neko je takodje pomenuo da creva na preklopu grane mozda smetaju u radu dizni.Ja takodje primecujem to,ne smeta skroz,ali deo mlaza ipak kaci crevo.
Pumpa,dizne,creva i ostalo besprekorno funkcionisu i posle 4 godine.Imao sam (imam i dalje) problem da kada odstoji preko zime,kada krene sa radom pusta po koju kap na sifonu na dnu prskalice.Probao sam da stegnem,ali mislim da bi jos malo navoj mogao da popusti,pa to ne diram.Kada krenem u drugo prskanje valjda zaptivka malo nabubri i onda je ok.
Stvar koja me je mnogo nervirala kod nje je ta srednja sekcija koja se sklapa oprugom.Stalno se desavalo da se od vibracija u radu podigne i onda okupa celu prskalicu i traktor.Na kraju sam uzeo i zavario srednju sekciju da bude fiksna.Od tada sve ok.
Konstrukcija je izuzetno jako uradjena,deluje mi mnogo jace nego Agromehanika sa prethodne strane.
Ja kada sam uzimao moju nije bila u ponudi i posuda za mesanje hemije,a sada vidim da nude i tu opciju i da za nju traze 180 e,sto mislim da je povoljnije od konkurencije,tako da mislim da je Marko pogresio sto je nije uzeo.
Isti slucaj i kod mene je bio kad mi menjo majstor i susednog sela do tebe,kontra okrenuo ventile u pumpi isto rau pumpa,moras je rasklopiti i okrenuti ventile kako treba 15 minuta posla,i nabijace ti pritisak koji oces,.Otvarao sam i sva 4 ventila deluju dobro,rade opruge i lepo zatvaraju i otvaraju.Danas smo konstatovali da kad se mesac zatvori baca oko 130 l po jutru prvom brzinom imt 560.Kao da preko mesaca vraca previse vode u bure,ali opet mi nekako i tih 130 l malo za prvu brzinu i skoro pun gas.Koliko je normalno da baca ovakva pumpa?