Prskalice

Sam sam ugradjivo po ugledu na malo skuplje i poznatije svetske brendove. Imao sam pomoc u idejama i logistici od nasih clanova Mladen87 i ichbinmilan.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

To isto imam i ja u planu samo nikako da predjem sa projekta na realizaciju. Taman mi se led traka uklapa u profil pored cevi za vodu. Razmisljao sam se sta je bolje, led svetlo u granama, ili na samoj prskalici. Nisam jos 100 % siguran sta uraditi.

Ja sam ostavio kablove za dva led fara. Koji ce biti montirani za par dana. Pa cu javiti utiske koje je bolje. Ovde je koristena led traka 3825 sa 120 dioda po duznom metru. 14.4 w snage.
2a2e3c01f50aff03069e0183ecc3188d.jpg
9c32998684fceabd0532973b255b6244.jpg
fe92ad973d126f560c166ce1a5318c6b.jpg
8c6653e47bec10290d268eec26b79b88.jpg
6b747e8f516eb2008c55de0a4eb0fea8.jpg
966d73e53cfd18e47469a7ef1b247475.jpg
11854a544b4d939b417badc134df57dc.jpg
ba128a178d72e60d2d18c016b084a38d.jpg

Kad sam prepravljo struju na rusu ostavljeni su prekidaci i izvucena sedmopolna uticnica za rasvetu. Tako da se sve lako prikljuci. Na prskalici je postavljena razvodna kutija, ova polupana je bila na pogresno mesto stavljena i odatle je sve razvuceno. Trake su pored svog lepka ucvrscene i sa plasticnim lepkom da nebi odpale od vibracija. Svi profili su zatvoreni i zaliveni za svaki slucaj. Ideja je bila da to sve stoji unutar grane. Ali nije moglo se izvesti jer nema mesta ili smeta tripleksima. Pa je stavljeno iza. Prekide u profilima sam pravio gde fizicki mora. Tako da svako krilo ima 6 delova. Pored ovih limova izmedju profila i grane sam stavio silikon. Cisto da neseta a mozda malo ublazi i vibracije.

Paorpaor imas na agrometalovom fb profilu kako su to oni uradili. Ja sam uradio pre nego sto su oni okacili. Ali svakako nebi tako radio. Jer po meni je ono bas brzinski i lose. Takve im smatram i prskalice. Grane su uradjene extra tanke i lose. Ako treeba sta jos mogu slikati. Ovo su slike koje sam imao u telefonu.

U sta si postavljao te led trake? Neki alu profili?

Послато са FRD-L09 уз помоћ Тапатока

Da. Alu profili. Sa poklopcem. To je za osvetljavanje plafona i slicno.

To po jedan led far je jeftinije. Ali pitanje kako ce svetliti kod zadnje dizne. Ja cu ih staviti. Ali hocu da ih koristim za rikverc. Svakako cu probati da svetle po diznama. Ali imace namenu kao rikverc svetlo.

Moj lajk za post cika Ace, radimo previse i onda ne mozemo da stignemo po danu. Zato samo umereno i samo jako.:ppozdrav:

Bojceticu kod nas ko radi malo vise primoran je da prska nocu jer poznata je stvar da u okolini Vrsca skoro pa neprekidno duva vetar.

Mucibieno........ Jos smo proslog leta spremili i isekli i sklopili LED traku za prskalicu bas onako kako si ti uradio. Ali mi smo bili lenji pa meni jos od tada stoji na zidu u radionici jer nismo namontirali ali naravno da hocemo pre pocetka prskanja.

1q6glf.jpg

E drage kolege,ja sam se danas spremao za prskanje i slomio sam nogu,otvoren prelom na dva mesta,sad sam izasao iz operativne sale. Tako da samo polako,bolje i dan duze da se radi,nego kao sto se meni desilo.

Kako se to desilo Milovane? Brz oporavak ti želim!

Ja sam juče sklopio moju prskalicu (pred zimu skinem pumpu i raskačim sva creva i regulator da izađe voda iz njih), isprobao je i nema nikakvih problema.

Nazad
Vrh