mindjušar
Član
3 iste a za vazduh drugačija
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije bitna voda vec koliko je sredstva bilo u njoj.Danas sam oprskao 2hektara sa 440l vode.Jel nije malo vode otislo na tu povrsinu?
1,5l talisman,1l motikan i 1l monosanNije bitna voda vec koliko je sredstva bilo u njoj.
Bitna je voda! Što manje - to bolje! Ali je veliki problem taj,što sa malom količinom vode (<100l/ha) su kapljice jaako sitne,pa su osetljive i kad neko kine na duž ili pusti goluba,vetar da i ne spominjem
Da li je sto manje to bolje, ne znam... Preporuke proizvodjaca sredstava koje koristimo spominju 200-300l vode na hektar. Mi prskamo 215-220l/ha i nekako smo skepticni u tom pogledu ali do sad jos nije omanulo. Kud ces vise s prskalicom 440l od 2 ha povrsine oprskati?
Lako se namontiraju zute dizne i smanji pritisak pa da vidis kako se smanjuje kolicina tekucine po hektaru ali ipak mislim da to nije TO sto se trazi. Pokrivenost povrsine sredstvom za prskanje mora biti dobra a smanjivanjem tekucine po hektaru se taj parametar ugrozava.
Ne osporavam nicija iskustva ali mislim da se ispod 200l/ha ne bi trebalo ici... Lako je moguce da grijesim ako je tako molim da me se ispravi...
Kojom brzinom ides u oba slucaja?To vetar nosi zapravo! Ja sa četvorkama herbicid prskam na 2.2,a kad to počne nositi,idu IDK 4ke na 1.5bar ili manje
Kolega jel moze ta prica da se podkrepi nekim dokazima?Mislim Kovilj je tu blizu svasta se desava u tom vasem kraju....ne znam jel onaj klub jos aktivan,ne sto se tebe tice neko tog tvog kolege koji prska 50l po Ha.Grešiš,ima tu koji prskaju i sa 50l/ha,znam mu njive 10+ godina ,nema greške