R
rad78
Guest
Pa ne znam na pamet 45-ica trećom pun gas kolko ide 12-13km/h a možda i 15km/h?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Taj, kako ga ti zoveš, klasičan mešač je samo preliv iz regulatora, i on je kod tvoje (i moje) prskalice tako postavljen da sa vrha ubacuje vodu u rezervoar. To se donekle može nazvati mešanjem jer kruži voda kroz sistem rezervoar-pumpa-regulator-rezervoar, ali pravi mešač treba da obezbedi podizanje nataložene hemije sa dna rezervoara i njeno vrtloženje u rezervoaru (a samim tim i ravnomerno mešanje po celoj zapremini). To čini taj razbijač hemije sa tvoje slike, ali u toj izvedbi on piči mlaz pod pritiskom sa jednog kraja prskalice na drugi (u zoni dna rezervoara) i radi posao relativno dobro. Međutim, kad je taj razbijač hemije (zapravo pravi mešač) izveden u obliku cevi sa izbušenim malim rupicama sa obe strane cevi, onda se ima najbolje mešanje jer bukvalno voda "vri" sa svih strana rezervoara. Takav mešač su imale stare RAU prskalice, i to sam video kod jednog mog druga, i stvarno lepše meša vodu nego klasična mlaznica. Slikaću jednom prilikom kad budem kod njega...