Hvala puno!
Moja prskalica je mala privreda i mešač je samo spušten fleksibilnim crevom na dno. Onda u radu to crevo počne da rotira na sve strane, što je dobro za potrebe mešanja. Ali kad preostane još nekih 30tak litara vode u rezervoaru onda taj mešač bućka vodu na ispustu iz bureta i time u pumpu dolaze mehurići vazduha pa opadne protok a samim tim i pritisak. Praktično to znači da imam konstantni pritisak celim tokom prskanja (ukupno 2.5 km), sem na nekih zadnjih 200tinak metara kad počinje da opada. Zbog toga sam hteo da fiksiram mešač negde na dnu bureta tako da on može da izbacuje vodu pod pritiskom samo u jednom pravcu, ali nisam znao da li da ga postavim skroz na stranu bureta pa da mlaz ide preko rupe za ispust iz rezervoara, da li da ga pomerim iza rupe (da ne ide preko nje mlaz), ili da ga izdignem iznad dna (samim tim i rupe, a koliko vidim sa slike tako je i na originalu)...
Moje bure je slično, ali nije identično (liči mi na Rau bure) i moram pogledati da li je izvodljivo i kod mene tako postaviti mešač. Malo me je strah da bušim bure na dnu ako nema ravnu površinu (tj. ako je površina zakrivljena) zbog dobrog dihtovanja te šelnice koja drži mlaznicu mešača.