Prskalice

Pa ovde se prica o prskalici sa slike oka ima rezervoar od 1200 lit +10% sto dodje oko 1320 i jos rezervoar za ispiranje 120lit i 15 lit za ruke, znaci ukupno 1455 litara vode moze u nju da stane, i nek je 300 kg ona teska, burad, ram, pumpa i kardan, odprilike to vam je 1700 kg!
Stvarno ocekujete da ram to nosi? Pola od toga nemoze nositi, a kamoli 1700 kg!
Samo da napomenem racuno sam 1litar vode =1kg sto i nije bas tacno, ali mislim da je poenta jasna...

kroko nevredi ti se dzabe prepucavati,mani to...
iskreno kod mene te morave stare mozes naci samo u starijim gazdinstvima iole ko se malo uozbiljio sa poljoprivredom ima agromehaniku. a imas brate kod bucala i one ferocopove sa leskinim granama koje su za te novce po meni u jako lepom kvalitetu

Kad su krila 8m tesko ih je bas polomiti. To kod vecih zahvata je mnogo lakse. Zato ove morave sa 8m krilima rade radnju godinama.

Ne ispada da smo mi glupi,malo zavirite po brdima i planinama juzno od vas,svako selo ima najvise prskalica Morava.

Samo mi kazi koliko Vojvodjana dodje kod vas da kupi polovnu moravu?
Ali eto moja stara Agromehanika je presla preko Save i Dunava kad sam je udao,izgleda taj nije znao da postoji Morava ili je imao i srecno udao?

kroko nevredi ti se dzabe prepucavati,mani to...
iskreno kod mene te morave stare mozes naci samo u starijim gazdinstvima iole ko se malo uozbiljio sa poljoprivredom ima agromehaniku. a imas brate kod bucala i one ferocopove sa leskinim granama koje su za te novce po meni u jako lepom kvalitetu
Dobro si rekao komsija,mi po brdima se nebavimo ozbiljno poljoprivredom,znaci ko je u ravnici taj je Bog.Aha,znam sta se htelo reci...umem da citam izmedju redova.

Nam? Ne znam da smo pre ili ovih dana kupili prskalicu,a ni baabo mi ne deluje kao da ga je opalila temperatura pa da je kupio Moravu.
Pogledaj kako ima nakaradna krila ta morava sa tvoje slike koliko je baza siroka i koliko su ona visoka,tesko ce se ona provlaciti kroz kojekakve vukoje****.

druze nisi ti mene lepo razumeo.... verujem ja da tebi morava odradi posao a jos bolje bi ti agromehanika odradila ( da sad nepisem ovde kilometarske fraze) a tek sa mojim Hardijem ksd bi poprskao gore kod tebe u brdu ti bih odma razumeo sta forumasi pokusavaju da objasne. ipak od izbora pumpe,dizni,kopirajucih grana, regulatora pritiska koji su jako precizni sve to i meni i njima a i tebi bi puno znacilo,jer je doslo vreme da konstantno nesto prskamo a preparati sve skuplji,zato PO MENI treba koristiti sto kvalitetnije prskalice da nebi ti skupi preparati zavrssvali gde netreba

Stvarno mesaju se babe i zabe. Vi pricate o moravi kao brendu a ostatak ekipe o konkretnom modelu. Za mane litraze nije jako bitna rama, jer svaka ce izdrzati, a za vece litraze se podrazumeva da i prskalica vise radi i ram mora biti napravljen da sahrani sve drugo. Isto vazi i za grane. Imamo i mi prskalicu od 440 lit. Desi se nekad (kad je potrebno da radi) da celi dan na njoj niko grane nesklapa, bas me briga ako zapne Za drvo, nema sta na njoj da odpadne, savije se i. Rati i pici dalje. Dok s vecim rasponima to i nije bas moguce.
Ako cemo nastavljati ovo hhajde da se definise o cemu se pise. Male i ove da kazem velike prskalice nikako nisu isto.

Brate mili,nisam mislio da je prodao tebi nego Vojvodjanima sto si i napisao.Grane prolaze,ne kazem jesu glomazne,sad su to resili i uradjene su manje,toliko puta su zakacile za drvo i bagrem a nikad nisu pukle.Ove na agromehanici sa zutim buretom su od nekih tankih okruglih cevi,da ovako strce kao na moravi to bi bila komedija do njive.

Ne o orginalu!Do 500 se zna sta se prodaje,krs zivi.Danas u rumi neka Trajkovic prskalica,zuto bure,ma to je smesno,oni farbali ram dok je bure bilo montirano,flam od farbe na sve strane.

Kroko pa jel treba grane da su od sina napravljene da bi ti krcio sume oko njive ili da se lepo naprave na preklop i budu lakse za rad i transport? Na staroj za preko 20 godina rada je varen samo onaj flah na preklopu krila prskalice i to zbog udarca u leniju.
A i ako ti baza prezivi putesestvije kroz dzunglu ona crrva nece sigurno... Smanji ribu,pobicu kafanu. :osmeh:

N.A. Ja sam ljubitelj jacih grana. Kad dodjes na pivo cuces zasto...

Ne kazem da ne valja kad su jace,ali da me neko ubedi da su one sa sirokom bazom i visokim krajevima bolje za dzungle do njiva od grana koje stanu u trag traktora nema mi logike.
Cak sta vise i pametni inzenjeri su resili posle 30 godina da rade kao Agromehanika,pumpa komet...a ovde se prica kako je morava neka roba. Ahaaa.

Nazad
Vrh