0,40 evrocenti za kg,pre 2h sam predao malinu u Mondi a sef smene bas o tome prica..Nisu samo trebali da provere cenu maline u Poljskoj....
Prvo da utvrdee koliko drzava Poljska subvencionise njihove malinare......
- - - - - - - - - -
Dok se vi prepirete sa tipom koji ovde pise samo kad je berba tim "oklopnim" ,javlja mi drugar iz Raske da je tamosnja hladnjaca zustavila otkup jer je malina napadnuta crvom musice "Drosophila suzukii" (kazu da im je malina crvljiva i da nemogu takvu da je prime u hladnjacu) da li neko moze iz tog kraja da se javi i da objasni situaciju.
Da li su ljudi svesni sta znaci ova napast. Ta se aziska muva naselila prosle godine u nasim krajevima jer je kupina nerednovno brana, a sada napada i malinu, napasce i sljivu, breskvu.. od nje skoro da nema spasa osim da se postavljaju zamke u vidu sirceta i vina....
Potvrdjeno je prisustvo azijske musice u malinjacima u okolini Vrnjacke Banje(Novo Selo).Bio je i prilog mislim u emisiji Agro Dan..nisam siguran,ljudi dobijaju savete na terenu kako da postavljaju klopke.Otkup kod nas nije prekinut jedino se za Polku koja ode u drugu klasu(prebacuju je i zbog ozegotina) placa 100din i nema doplate.