Proizvodnja rasada u plastenicima

Pa neznam,ja sam to cuo da ljudi rade ali neznam kako,znate ono potopi se seme u neki rastvor pa prenoci ili odstoji 2 do 3 dana i kada seme nabubri onda se seje.

Ako možeš da postigneš temperaturu 25-30 stepeni zemljišta onda najbolje posi suvo sjeme, paprika će nići za 6-10 dana zavisno od hibrida.

Pa neznam,ja sejem u kontejneroma od pvc-a i stiropora i sve se to smesta na leje sa svezim stajnjakom pa to opet sve u velki plastenik pa se to prekriva celofanom ali ipak neznam dali je to dovoljno.

---------- Poruka napisana u 00:38 ---------- Prethodna poruka je at 00:32 ----------

Jel zalivate previkurom odmah posle setve i koliko cesto to radite?

Pa neznam,ja sejem u kontejneroma od pvc-a i stiropora i sve se to smesta na leje sa svezim stajnjakom pa to opet sve u velki plastenik pa se to prekriva celofanom ali ipak neznam dali je to dovoljno.

---------- Poruka napisana u 00:38 ---------- Prethodna poruka je at 00:32 ----------

Jel zalivate previkurom odmah posle setve i koliko cesto to radite?
Ja zalijem sa previcur energie odmah čim posijem i još jednom prije pikiranja.

Ja ne koristim previcur(možda je skupo), pre sam koristio cineb, ali sad čitam da protiv gljivice može i sa 1% rastvor kalijum permanganata ili 1% sode bikarbone.

Previkur je zakon sve ostalo je lutrija, ja sam neki dan kupio litru i to mi je dovoljno za jednu godinu.

---------- Poruka napisana 29-01-12 u 17:44 ---------- Prethodna poruka je 28-01-12 at 10:04 ----------

Patrika je počela nicati pa sam upalio sijalice za rasadu.

Uploaded with ImageShack.us

Prijatelji kako se ove zime izboriti i spasiti rasad kad kazu ceo februar veliki minus.Od vikenda i kod nas ispod 20 stepeni

džaraj prijatelju nema ti druge.Upali sva raspoloživa sredstva i zašuškaj svaku rupicu ako želiš da sačuvaš plus ispod plastike.

Dugorocna prognoza kaze do 8-og ovi nenormalni mrazevi a posle toga do 12-og -8 a posle toga dnevna u plusu a nocna oko-5 najniza sto je normalno.

nijedan ne preporučujem.nemam iskustva sa novijim hibridima tipa fenomen i fantom ali crvena stena i ostali su jako bujni što je po meni loša osobina za gajenje u zaštićenom prostoru.

Nasi hibridi kada se uporede sa Holandskim i Izraelskim hibridima su ekonomski neisplativi.Ko sadi samo za sebe i mze to da radi ali nijedan profesionalac to nece uraditi.

ok ljubek i jura sta mi onda preporucujete samo da znate da je to za 1 ar plastenika nije bas neka velika proizvodnja

Ja samo kazem kako stoje stvari sa moje tacke gledista.Tebi je najbolje da vidis prvo koje seme ima u malim kesicama.Neces sigurno da kupis 1000 semenki pa da imas za 3 godine.Ja nisam radio nista od Superiora i nemam nista protiv njih ali kod mene u kraju za takvu proizvodnju je glavni big bef.

Pre neki dan odneo papriku kod druga da mi radi do pikiranja,boraniju i salatu cu sam,napravim unutar velikog plastenika mali i postavim cebad tako da salatu isforsiram pa izbacim posle van tog malog u taj veliki,ona ne moze da smrzne i polako raste dok papriku ispikiram u case ubacim u leju zajedno sa boranijom i to je to,bar je tako bilo samo sto sam prosle godine radio papriku i paradajz.Kad budem postavio ovih dana leju slikacu.

Cime grejete plastenike,ja nesto pokusavam topom na plin al slaba vajda evo sada mi je temeratura unutra jedva 5 stepeni a tek ima ujutru da ga stegne izgleda da ce mast u propast...jeee....

Nazad
Vrh