rekao ti indoor da koristis Previkur Energyjel moze ridomil gold folijarno ???
- - - - - - - - - -
samo slavol sam poprskao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
rekao ti indoor da koristis Previkur Energyjel moze ridomil gold folijarno ???
- - - - - - - - - -
samo slavol sam poprskao
Da li je za rasad paradajza Nordoks obavezan radi zaštite?a može se dodati i Nordoks pošto cvatnja još nije počela, kako bi se pokrile i bakterioze.
Bez presadnje od tih biljaka neće biti ništa - najbolje je bilo da ih se tako kako su bile posadi direktno u zemlju, s time da se iznad oštečenja zagrne u rahlu vlažnu zemlju barem pet do sedam cm zdrave stabljike. Prije presadnje naravno istretirati kemijom, i to tako da se i lišće i stabljika dobro okupaju sistemikom.
Može biti u pitanju pitijum, a i ne mora. Trebalo je vidjeti da li je imala stabljika kakvu bijelu prevlaku na sebi, bilo kakve tragove gljivica - u igri može biti i fitoftora i sklerotinija.....
Eh, pogledati ću još list, sad me sjetilo da je bilo nekih oštećenja na njemu.
Ako naiđe forumaš sa problemom, voljela bih da rekne što je poduzeo i kakvo je sada stanje presada.
Evo gledam lišće, ali ne vidim baš jer su simtomi slični, a ne vidi se dobro - @tvrdoglavi, jel to ne liči više na alternariju na lišću nego na fitoftoru?
Stabljika što god da je, potapanjem u zemlju će se riješiti problem, novo ukorjenjivanje će ići veoma brzo.
SAamo ja ne bih odvajala biljku od primarnog korijena, pošto je biljka još agilna znači da su provodnice još u funkciji, i bude bezbolnije prošlo novo ukorjenjivanje.
Tako da ja što se sistemika tiče tipujem na Acrobat - za slučaj da je na lišću u pitanju altertnarija, a može se dodati i Nordoks pošto cvatnja još nije počela, kako bi se pokrile i bakterioze.
šta je posredi?koristim trifender kod izrade presadnica i pripreme zemljišta
ala mlatite praznu slamu ovde... jel ti ziv taj rasad ili nije? tebi je ostecen vratni deo korena! mogu biti dve stvari: botritis korena ili pitijum!Pitijum resavas previkurom,a botritis fungicidima tipa: Switch,Signum ili Sumilex. Antrakol ti je kontaktni fungicid koji nema apsolutne veze sa tvojim problemom.