E vala ovo za led mi mnogo znači. Nisam znao da li mreža pomaže, barem kada je u pitanju manji led.
I moji su plastenici kraći, od 13,5 metara dužine, i stalno otvoreni, i noću. Uvek su mi govorili da je visoka vlaga u plastenicima opasna(zbog patogena), a provetravanje bitno. Moj drugar ima još bolju zaštitu od sunca, ako se ne varam energetske zavese ili zasena , e to mi se svidelo.
A tako su Šumadinac i mene učili, da razmutim u kantu i polijem, a kako padne kiša, i nastupi malo hladnije vreme, ona-kiša- spere blato.
Iskustvo je presudno, knjige pišu opšta mesta.
I mene interesuje da li biljka odbacuje cvet na višim granama zbog krupnih plodova, međutim svakog dana prehranjujem pa ne znam da li i tada biljci nedostaje hranljivih elemenata.
Kažu da biljka hoće da preskoči 4 ili 5 sprat pa je treba prehraniti gvožđem.
- - - - - - - - - -
Danas sam primetio par stenica Nezera. Pronašao sam da su Mospilan, Actelic i Talstar dali zadovoljavajuće rezultate u suzbijanju ove napasti. Da li neko ima bolje rešenje, osim ručnog uklanjanja ovih smrdljivih napasti.
- - - - - - - - - -
Evo pozitivnog iskustva. Naime juče sam i u paprici primetio Nezeru i oprskao je Mospilanom, a jutros pronašao mrtvu Nezeru.