Problemi sa krticama

Kosjerac je napisao(la):
Evo naprave za hvatanje krtica (nije reklama) a može se lako napraviti i nekošta mnogo para.
Kosjerac, kolike su dimenzije te cijevi?
 
Ja sam nabavio neku spravu prosle godine kosta 1000din,drug mi je narucio dolazi postom mislim da pravi neki covek iz Valjeva.Mogu vam reci da je efikasan,danas se jedna uhvatila.
 
Slikacu je sutra i zvati druga da mi da broj pa cu postaviti slike a broj cu ti licno poslati,ne znam da li smem da ga postavim na forumu.Pozdrav
 
Hajde sa slikama i sistemima kod mene krtice kao rovokopači :haha: :haha:

67nqbr.jpg

:ppozdrav:
 
Sta?Kod mene kao da je neko bombardovao i plastenik i polje i to urekordnom roku od 3 dana.
 
miker bog te mazo to kod tebe nije krtica to je krtica sa bagerom sto posto kako seono kaze i one su evoulirale vidi bas kad je budesh namanuo jel imala kakav mini bager
 
@Gljivar druže veruj mi da ti tih 70 cm neće pomoći :nono:, kada nema podzemnih voda krtice kopaju kao lude, kada smo kopali temelje za pomoćne ovjekte išli smo na dubinu od 50 cm, krtica je prošla ispod što značida je bilo 50+, i ja imam u voćnjaku problema sa njima... :zli:
 
Ljudi dajte neko resenje za krtice...vec 2 dana stavljam u krticnjake one dimne štapine i nista nedaju efekta...Izgleda da ce da radi budak...
 
Gljivar je napisao(la):
To je istina. Zato je najbolja akcija staviti mrezu u zemlju odmah ispod stranica plastenika. Na taj nacin krtice nece moci uci u plastenik niti prokopati tunel ispod povrsine.Ako je cijena problem, debela plasticna folija takodjer moze posluziti umjesto mreze. Bitno je napraviti prepreku koju podzemne zivotinje nece moci zaobici ili probiti.

Ako se radi o oranicama, onda ce plasticna folija visine 70-80 centimetara, direktno iznad mreze u zemlji, zastititi oranice od najezde krtica preko povrsine. I ne samo od krtica nego i od svih ostalih glodara, a oni su pravi problem jer jedu sadnice.

Krtice ne jedu korijenje i ne unistavaju nasade. One obicno prave izlazne rupe okolo sadnica. Napast jesu, sa svim tim rupama u zemlji, ali njihova je prisutnost generalno korisna posadjenim biljkama. Narocito ako su zasadjene u redovima.

O ovome sam i ja razmišljao posebno kad sam pročitao kako se farma puževa ograđuje od štetočina, kažu da radi. Bitno je da većina krtica i ostale gamadi ostane van ograde a neka će se uvek provući.
 
za kneza probaj ovo sto posto pomaze kad ih se budes resio da mi zastitis patent uzmi agregat koi trosi mesavinu i na auspuh stavi crevo od vode stavi ga u kanal od krtice vrat zemlju al nemoj da zatrpas kanal da nemoze dim da ide po kanalu dim treba da izlazi iz svih krticnjaka znaci treba da radi agregat najmanje pola sata mozda i vise zavisi kolika je povrsina
 
Прочитао сам ову занимљиву тему, и да кажем своје искуство:

Подигао сам пластеник прошле године на земљишту које годинама није коришћено за башту, влажно (није оцедно) и пуно кртичњака. Након покривања пластеника било је кртичњака око пластеника, али не и у пластенику. Када сам крајем априла и почетком маја почео да свлачим фолију са пластеника ради каљења расада, кртица је поново дошла, премда мени кртице никада нису правиле велику штету. Претпостављам да је ландарање фолије правило буку те због тога није било кртица док је био покривен (фолија која је делимично растегнута на неким местима након једног обилног и влажног снега).

Као што муве иду на говно, тако и кртице иду тамо где имају шта да једу, а ако добро једу, добро ће и порасти. Решење за довођење њиховог броја на подношљиву меру налази се у истраживању комплетног еко система. Храну за кртице једу у великој мери змије и различите врсте птица. Кртице обично највише воле влажне равне ливаде, а такво земљиште се може, просто, користити за кукуруз или неки други усев којем кртице неће нанети озбиљну штету.
 
Odličnu spravu za hvatanje krtica pravi Limarska radnja iz Kosjerića.
Mislim da se vlasnik preziva Jovanović.
Možda Kosjerac zna o kome se radi.

Ašovom se preseče kanal, ubaci se nategnuta sprava u kanal i kad krtica naiđe njuškom aktivira spravu.Slična je mišolovci, samo što je dosta jača.
 
ovde ima dosta korisnih i pametnih predloga tako da bi mogli da otvorimo jednu temu za ,,biser foruma,, nije mi jasno kako ,,gljivar mozes da tvrdis da krtica nije stetna" ona nejede biljke samo kopa " pa kud ces vece stete nego kad ti korenov sistem ostane da visi u vazduhu -osusena biljka ko jedan.drugi biser je ogradjivanje zicom 70cm u zemlju,,,kazite mi milim vas da joj jos kupim klimu,,pa odakle tolike pare da ja 1h ogradjujem jedva ogradih gore sada treba i dole,, ili najbolje da postavljam najlon da joj svira mozda da porucim i bocelija,,,jedini nacin je otrov i kraj bas me briga sto nije stetocina kad mene jedna sadnica kosta boga bozijeg a kolegama je unistila citave redove..pozzzz
 
Napravio sam harpun koji je kolega postavio ovde 22 cm ekseri to je prava stvar, probao sam u prazno pa to je ubica ! :D
 
Svaka čast Provac, slažem se potpuno. Samo ubiti gamad,ali možeš li mi reći čime je najbolje,tj. šta je 100% efikasno?
 
Imam problem sa mrmcima,tj rovcima u plasteniku,,,,,danas sam primjetio par oborenih paprika....korijen im je isječen u potpunosti,do stabla. Stavljao sam "galation" pred sadnju i zafrezao sam oko 600gr,na 100 kvadrata. Šta je pametno sad raditi?
 
Za mrmke ja kroz sistem puštam Dursban jedne godine sam malo preterao i valjda su svi izašli i pokrepali koliko ih je bilo.
 
Nazad
Vrh