Problem - sušenje tuja

Nisam se nešto vezivao za konkretni insketicid već sam tražio kombinaciju insekticid+akaricid pa u jednom prolazu isprskam sve - tuje, razno cveće, par sadnica vinove loze i ostale ukrasne biljke. Gledao sam da ne koristim iz godine u godinu iste preparate kako se ne bi stvorila rezistencija kod insekata.
Takođe, pitosporu mi je u jesen 2023 napala bela leptirasta vaš, raširila se na i na još neke druge zimzelene biljke. Obilazio sam apoteke ali niko nije umeo da da rešenje. Sistemin bi bio ali mu je prodaja zabranjena! Dobio sam preporuku za Bajerov preparat Sivanto Prime i došlo je do nekog poboljšanja ali znatno sporije nego što bih voleo. Posebno što taj Bajerov proizvod je najmanje 80 puta skuplji od Sistemina. Ali to je cena pristupanja EU!
Imam prijatelja golubara i redovno me snabdeva sa sasušenim golubijim đubrivom. Prema onome što sam pročitao kažu da je đubrivo od pingvina nešto u vrhu a golubovi su isto tzako ptice kao i pingvini. Sećam se da je moj deda bio oprezan sa đubrivom iz kokošarnika jer se uvek plašio da ne "izgori biljke" ...

Mi smo izgoreli desetak tuja pre oko 10 god kad smo djubrili malo sa djubrivom od goluba,bas je jako ....

Nazad
Vrh