Problem sa paljenjem Belarusa, a kad se upali nema dovoljno snage ?

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Drustvo,sta moze da bude na Belarusu da kada verglam baca beo dim na auspuh(mnogo dima) i kada sastavi jedva radi,drzim mu pn gas,a on samo sto se ne ugasi i nikako ne povecava turazu?!Radjena je generalna na njemu,paljene je ubodeno kako treba i provereno na onom srafu na zamajcu,diznama ubaceni novi ulosci,nova AC pumpa,a i dalje zeza.On je radio kako treba sve dok nije otkinuo radilicu,mi uradimo generalnu i sve vratimo kako je i bilo,a on zeza sada.

R

rus 82

Guest
paljenje ili dizne ili...ima svasta probaj prvo ovo ali neko ko je majstor ne sam

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Nije turbo,obican dizel!Paljenje nije,dizne mozda(a,stavljene su nove) i ostaje jos bos pumpa(a,ona je radila pre generalne)......I nema kada odvrnem onaj gornji sraf na filteru pre pumpe da krene nafta,nego kada drukam na AC pumpu,onda izadje i cim prestanem,opadne nivo...Jel moguce da su dizne previse otvorene pa da mnogo nafte krlja unutra?

R

rus 82

Guest
od deset ruski dizni (ulozaka) od 5 do 7 valja.ali tipujem na paljenje

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Nije druze paljenje,bio je majstor i objasnio nam kako ide.A i prosto je,nista komplikovano.Ja mislim da su dizne,nema sta drugo.

mladenmaso

Član
Učlanjen(a)
21 Feb 2010
Poruka
1.077
Nije druze paljenje,bio je majstor i objasnio nam kako ide.A i prosto je,nista komplikovano.Ja mislim da su dizne,nema sta drugo.

moze biti do dizna ali ako upali i nemoze da primi gas to nije do dizni , moze da bude pumpa ali ako je i to radilo prije znaci nije ni to po meni je to samo paljenje jestelli rasklapali razvodnik mozda niste tamo nesto uboli kako treba bez obzira pumpa moze biti u paljenju u odnosu na radilicu ali sta je sa bregastom, ili da niste nesto zaboravili u usisnoj grani.

danger

Član
Učlanjen(a)
8 Jan 2008
Poruka
5.690
mali ima nafte,a mozda place za vazduhom,nemoze da sazvace krpu iz usisne kad je majstor obriso ruke pa je tutno u granu,nedovoljno masna krpa......:osmeh:

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Paljenje je 100000% ubodeno dobro u razvodniku,znaci sve kako treba,pumpu uboli na ono slovo T(topla),dizne istarirane,usis supalj,nema krpe.Jedino da se pumpa okrenula za 180 stepeni,pa da je 4 na paljenju,a prvi na kverovanju.Kada odvijem cev od prve i cetvrte dizne,kao da malo bolje pocne da radi,sto je ne logicno.

kumanovac

Član
Učlanjen(a)
27 Jan 2010
Poruka
71
Pred nekoliko dana isto zajebavao massey ferguson 158 ali je drugo bilo u pitanju izduvao je dihtung glave u oranju jedva palio i nemao snage promenjen dihtung sad radi kao sat
jel si ravnio glavu i blok koliko kila ste stezali

R

rus 82

Guest
Paljenje je 100000% ubodeno dobro u razvodniku,znaci sve kako treba,pumpu uboli na ono slovo T(topla),dizne istarirane,usis supalj,nema krpe.Jedino da se pumpa okrenula za 180 stepeni,pa da je 4 na paljenju,a prvi na kverovanju.Kada odvijem cev od prve i cetvrte dizne,kao da malo bolje pocne da radi,sto je ne logicno.
kad se pumpa "okrene"to se isto zove paljenje ili faza

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Danas bio majstor,paljenje u redu,pvp u redu,nego je AC pumpa losa,koja je kupljena nova i stavljena i ostao unutra onaj klipcic,pa nije dovodila naftu do pvp.A u,kakvo s.... zbog gluposti!

R

rus 82

Guest
sta kaze majstor odakle toliki beli dim a nema dovoljno goriva

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Pa dobijao je na 3 i 4 klip,a na prvi nije,a taj beli dim je zbog toga sto smo mi drukali na AC pumpu i nije mogao sve da proguta.Videcemo sutra kako ce biti,nismo danas stigli da zavrsimo,ali 10000 % je zbog toga.

danger

Član
Učlanjen(a)
8 Jan 2008
Poruka
5.690
znaci toliko si ga nadrukao na AC da PVP nije mogla da radi normalno nego je ubrizgavala duplo vise nafte a dizne i zato se motor gusio i pusio plavo,moguce..............nemoj to vise da radis jer tako moze da pukne i PVP od preteranog pritiska i drukanja

aca

Član
Učlanjen(a)
2 Feb 2011
Poruka
1.184
Pa ko ce ga znati.Sve moguce smo probali,ali i dalje nije htelo.Ali dobro,dimio je on i zbog sagorelog ulja,jer je radjena generalka.

telnett

Član
Učlanjen(a)
11 Jun 2009
Poruka
1.795
Pogledaj pumpu trebalo bi da ima jedan poklopac sa strane ispod izlaza cevi prema diznama . Skini ga i gledaj na koju stranu se letva pomera kada dajes gas . Posle kada ga verglas pritisni letvu u tom smeru sa prstom pa vidi dali ce da sastavi . Moguce da je bos pumpa oslabila pa ne daje dovoljno nafte na dizne dok se motor ne zauka . Ako i posle kad se ugreje bude belo dimio milijardu posto je paljenje promaseno Povlacim paralelu sa traktorima koji imaju linijsku pumpu .

Vrh