Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
luka kv je napisao(la):ovako ..na kilometar ima pcelinjak od 150 kosnica.deli nas brdasce visine stotinak metara(hrastova suma),plus borova suma kod pcelinjaka. u strani gde je pcelinjak pogled puca na vecu ravnicu oko ibra( baljevac naselje) a da bi dosle do mene treba da prelete tu sumu. mene ne zanima da li je isplativo toliko ugadjati sljivama(djubrenje,prskanje,mamiti pcele),ja hocu da mi se polome od roda i potrudicu se da nadjem resenja uz vasu pomoc.voleo bih da cujem jos vas na ovu temu
Ja bi tog pcelara zamolio da donese par kosnica u sljivik i neka uzme sav med cak bi mu i sljive dao i pojio pcele da on zato nemora dolaziti
mihalyocska je napisao(la):luka kv je napisao(la):ovako ..na kilometar ima pcelinjak od 150 kosnica.deli nas brdasce visine stotinak metara(hrastova suma),plus borova suma kod pcelinjaka. u strani gde je pcelinjak pogled puca na vecu ravnicu oko ibra( baljevac naselje) a da bi dosle do mene treba da prelete tu sumu. mene ne zanima da li je isplativo toliko ugadjati sljivama(djubrenje,prskanje,mamiti pcele),ja hocu da mi se polome od roda i potrudicu se da nadjem resenja uz vasu pomoc.voleo bih da cujem jos vas na ovu temu
Ja bi tog pcelara zamolio da donese par kosnica u sljivik i neka uzme sav med cak bi mu i sljive dao i pojio pcele da on zato nemora dolaziti
ako te nervira sto ce te pcele odneti med evo predloga kako ti da uradis u tvom vocnjaku.kupi par drustava i postavi ih blizu tvog vocnjaka.izvadi med koji su tvoje pcele sakupile i isprskaj njime cvet vocke.tvoje pcele ce da ga pokupe i vrate u kosnicu a ujedno imas ekstra oprasivanje i povratio si ulozen medPost je spojen: [time]1297868228[/time]_________________________________________________
pitanje za dragojla-ako u suton isprskam cvet kubikom + (da ne bih potrovao pcele) da li mogu sutradan da isprskam rastvorom meda i vode cvet. pitam se koliko je vremena potrebno da prodje pa da kubik + prestane da bude otrovan za pcele?razmisljam ovako-naprskam kubik + ,on se osusi nocu na sljivi,ali prskanje medom i vodom sutradan moze da otopi osuseni kubik+ pa ga pcele uzmu zajedno sa medom? zajebana situacija ,kad imas tucak treba ti prskanje preparatom a ja bih tada i medom zbog boljeg oprasivanja.ali opet one ga uzimaju sa nektarom i polenom (prskao ja medom ili ne) kako da ovo izvedem da bi vuci bili siti i ovce na broju.hvala-moze po jedna s"nogu ?
Dragojlo je napisao(la):BM 86E je stimulator oplodnje, ne znam kako i cime on privlaci pcele...
Evo nesto vise o istom
http://www.agromarket.rs/index.php?/ser/Zastita-bilja/Stimulatori-oplodnje/BM-86
Mehanizam delovanja:
BM 86 primenjuje se kao tečni rastvor za folijarnu primenu u voćarstvu i povrtarstvu u fazi cvetanja kada u kritičnom periodu za razvoj biljke obezbeđuje aminokiseline, vitamine, polisaharide i fitohormone preko G14 kao i ostale mikroelemente. Time se postiže: 1) Kroz sintezu poliamina bolje zametanje ploda. 2) Brži i ravnomerniji rast plodova kroz bržu deobu ćelija 3) Bolja redistribucija hranjljivih elemenata 4) Veći broj plodova veće dimenzije