Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Prirodni oprašivači (Čime da naprskam cvet ranke da bih namamio što veći broj pčela?)
Kad naidje godina kao ova i rod bude optimalan od ranke onda i neznamo sta je tome doprinelo... verovatno bozicna slama... ustvari losi uslovi za sljivinu osu...
ja sam imao odličnu oplodnju kod čačanke najbolje. samo nisam koristio med i šećer. zanimalo bi me i takvo iskustvo. evo bliži se novo cvjetanje, proći će to brzo.
Stara je tema ali ajde da napisem koji red posto sam vocar amater a i nista bolji pcelar. Ako ste u prilici da imate kosnice u blizini pcelinjaka dobro resenje je da u secerni sirup ubacite prašnike cvetova da bi sirup imao polen biljke koji treba oprasiti. Sirup naravno ide u hranilice koje se nalaze u kosnicama a pcele posle toga mnogo bolje prepoznaju polen odnosno biljku koju treba oprasiti. Nisam imao prilike da probam ali kazu da radi!
Постави им гнијезда поред шуме. Мислим да иде нека трска, избушено дрво, неке цјевчице и све то наткриј. Мислим да треба да имају још и свјеже воде и земље у близини. Ја ћу тако покушати јер сам видио да их има.
Samo postavite cevcice od trske u vodoravan polozaj na neki stalak.Malo da se natkrije i da se cevcice sa jedne strane zatvore.Brzo ce doci da se nasele.