Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

ali im za med necu pricati jedno dve tri god
eb ga ,glume intelektualce a neznaju azbuku
pa ce onda da fiknu jedno prasence da kupe foru
to prskanje sam cuo od jednog coveka koji ima plasenike,ali sam zaboravio cime ih je on mamio (pre desetak godina). 
luka kv je napisao(la):ovako ..na kilometar ima pcelinjak od 150 kosnica.deli nas brdasce visine stotinak metara(hrastova suma),plus borova suma kod pcelinjaka. u strani gde je pcelinjak pogled puca na vecu ravnicu oko ibra( baljevac naselje) a da bi dosle do mene treba da prelete tu sumu. mene ne zanima da li je isplativo toliko ugadjati sljivama(djubrenje,prskanje,mamiti pcele),ja hocu da mi se polome od roda i potrudicu se da nadjem resenja uz vasu pomoc.voleo bih da cujem jos vas na ovu temu
Ja bi tog pcelara zamolio da donese par kosnica u sljivik i neka uzme sav med cak bi mu i sljive dao i pojio pcele da on zato nemora dolaziti![]()
![]()
mihalyocska je napisao(la):luka kv je napisao(la):ovako ..na kilometar ima pcelinjak od 150 kosnica.deli nas brdasce visine stotinak metara(hrastova suma),plus borova suma kod pcelinjaka. u strani gde je pcelinjak pogled puca na vecu ravnicu oko ibra( baljevac naselje) a da bi dosle do mene treba da prelete tu sumu. mene ne zanima da li je isplativo toliko ugadjati sljivama(djubrenje,prskanje,mamiti pcele),ja hocu da mi se polome od roda i potrudicu se da nadjem resenja uz vasu pomoc.voleo bih da cujem jos vas na ovu temu
Ja bi tog pcelara zamolio da donese par kosnica u sljivik i neka uzme sav med cak bi mu i sljive dao i pojio pcele da on zato nemora dolaziti![]()
ako te nervira sto ce te pcele odneti med evo predloga kako ti da uradis u tvom vocnjaku.kupi par drustava i postavi ih blizu tvog vocnjaka.izvadi med koji su tvoje pcele sakupile i isprskaj njime cvet vocke.tvoje pcele ce da ga pokupe i vrate u kosnicu a ujedno imas ekstra oprasivanje i povratio si ulozen med
Post je spojen: [time]1297868228[/time]_________________________________________________
pitanje za dragojla-ako u suton isprskam cvet kubikom + (da ne bih potrovao pcele) da li mogu sutradan da isprskam rastvorom meda i vode cvet. pitam se koliko je vremena potrebno da prodje pa da kubik + prestane da bude otrovan za pcele?razmisljam ovako-naprskam kubik + ,on se osusi nocu na sljivi,ali prskanje medom i vodom sutradan moze da otopi osuseni kubik+ pa ga pcele uzmu zajedno sa medom? zajebana situacija ,kad imas tucak treba ti prskanje preparatom a ja bih tada i medom zbog boljeg oprasivanja.ali opet one ga uzimaju sa nektarom i polenom (prskao ja medom ili ne)kako da ovo izvedem da bi vuci bili siti i ovce na broju.hvala-moze po jedna s"nogu ?
![]()

Dragojlo je napisao(la):BM 86E je stimulator oplodnje, ne znam kako i cime on privlaci pcele...
Evo nesto vise o istom
http://www.agromarket.rs/index.php?/ser/Zastita-bilja/Stimulatori-oplodnje/BM-86
Mehanizam delovanja:
BM 86 primenjuje se kao tečni rastvor za folijarnu primenu u voćarstvu i povrtarstvu u fazi cvetanja kada u kritičnom periodu za razvoj biljke obezbeđuje aminokiseline, vitamine, polisaharide i fitohormone preko G14 kao i ostale mikroelemente. Time se postiže: 1) Kroz sintezu poliamina bolje zametanje ploda. 2) Brži i ravnomerniji rast plodova kroz bržu deobu ćelija 3) Bolja redistribucija hranjljivih elemenata 4) Veći broj plodova veće dimenzije