Prikolice

Ja sam video mnogo sa krivim stranicama,2mm.Kad natovaris 9t psenice u nju i vozis losim putem gde prikolica ljulja,preliva psenica preko stranica, to se krivi sve redom.
Pa zategni malo armaturu između dve stranice pa se neće naduvati ko krava, bitno je da se one vrate u prvobitan položaj posle istovara ali no.

Sve je ok što pišete ali dokle god silosi na koje ja vučem imaju kip uređaje, uvek ću za cenu dobre Zmajevke iskopati i kupiti 2 kamionke od 7m koje zajedno mogu uz minimalne prepravke i uloge da natovare 40 tona robe naspram Zmajevkinih 8-9. Neko se diči što ima 2 uparene skupe prikolice a neko pravi 1 turu dnevno i spava pod prikolicama zato što mnogo tovare..

Kamionke su zakon, ali kod nas nema kip rampu ovaj moj sa kojim radim. Zato sam i morao da uzmem tri sto kipuju.
Inace moja Itaska se odplatila 100x do sad. Kupljena za 1700 evra. Prevezla Boga oca, mali milion kila. Samo gume polovne sam pokupovao. Bas sitna ulaganja osim tih guma.
Cuvam je da ne pokisne, stalno je pod krovom i van domasaja sunca.
Srecom pojavile se ove turske koje imaju realnu cenu.

Moja samo zelene table 😁 i nije trula. Jedno vreme sam imao volje da je prepravim da kipuje, al za sad sam odustao. To je posao ozbiljan. Mada nikad ne reci nikad.

Kamionka je super resenje ako imas traktor od bar 150ks i vise de bi zmajevke pokidao onda mu zakacis jednu-dve kamionke i vuce kao sleper, mozda i vise.

Ja sam za nuždu vukao 2 Utve od 7m sa standardnim stranicama i 577 bez DV po ravnom. Ne može 5. brzom da ide ali je bruto bio oko 35+ tona.. Ove godine sam išao drugarima u ispomoć u transport sa njihovim traktorima. Sa istim traktorom s vukao 2 Zmajevke iste u paru, 2 turkinje iste u paru (2x oko 12t) i 2 raspara kamionke koje tovare skoro kao 2 prethodna kompleta zajedno i pogodite koje su najlepše išle za traktorom i najmanje cimale. Traktor je Jelen 6930. Sa Masejom 8160 sam vukao troosovinku Fap kiperku sa 20+ tona roba i 8 tona tare. Nisam osetio da štrucne za traktorom. Mi smo kadgod imali one Trepče i Zastave 5t sa obrtanjem na valjke, samo kad sam to prodao.

Nazad
Vrh